Femara

Femara

Femara nedir ne için kullanılır, Femara nasıl kullanılır, Femara ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Letrozol

Ambalaj:

 2.5 mg x 30 tablet.

Endikasyon:

 Metastatik Ve lokal ileri meme kanseri, hormon reseptörü (ER ve/veya PR) pozitif veya hormon reseptör durumu bilinmeyen, postmenopozal durumdaki kadın hastalarda ilk basamak tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.Premenopozal endokrin durumundaki kadınlarda, gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Hastalara, makine veya araç kullanmaları için gerekli fiziksel veya zihinsel yeteneklerinin bozulabileceği bildirilmelidir.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı, bulantı, periferal ödem, yorgunluk, sıcak basması, saç seyrelmesi, eritemli ve makülopapüler döküntüler, kusma, dispepsi, kilo artışı, kas ve iskelet ağrısı,iştahsızlık, vajinal kanama, vajinal akıntının artışı, kabızlık,baş dönmesi, iştah artışı, terlemede artış, nefes darlığı, tromboflebit leke tarzında vajinal kanama görüldüğü bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Şimdiye kadar letrozol ün diğer antikanser ilaçlarla birlikte kullanımı hakkında klinik bir deneyim yoktur.

Doz Önerisi:

 Yetişkin ve yaşlı hastalarda Femara’nın önerilen dozu günde bir kez 2.5 mg’dir.Femara İle tedaviye tümörün progresyonu belirtileri göz-rülünceye kadar devam edilmelidir. Yaşlı hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir. Çocuklarda kullanılmaz.Hepatik ve/veya renal bozukluğu olan hastalar: Hepatik bozukluğu veya renal bozukluğu olan hastalar(kreatinin klirensi 10 mL/dak,) için doz ayarlaması gerekli değildir. Ancak, şiddetli hepatik bozukluğu (Child Pugh skoru C) olan hastalar yakın gözetim altında tutulmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...