FentanylJanssen

FentanylJanssen

FentanylJanssen nedir ne için kullanılır, FentanylJanssen nasıl kullanılır, FentanylJanssen ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler?

FentanylJanssen Ampul

Fentanil sitrat 

Ambalaj:

  • 100 µg/2 mLx50 Ampul
  • 500 µg/10 mLx50 Ampul

Endikasyon:

 Genel ve bölgesel anestezide ilave narkotik analjezik olarak; droperidol gibi bir nö-roleptikle birlikte anestezik premedikasyonda, anesteziindüksiyonunda ve genel veya bölgesel anestezinin sürdürülmesinde ilave ajan olarak; büyük ameliyat geçirecek olan yüksek risk altındaki hastalara oksijen ile birlikte anestezik ajan olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Fentanil Ve diğer morfinomimetiklere aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

FentanylJanssen Uyarılar:

 Bağımlılık yapabilir. Fentanil,İV anesteziklerin kullanımında ve güçlü opioidlerin solunum sistemi etkilerinin önlenmesinde özellikle eğitimli kişiler tarafından uygulanmalıdır.

FentanylJanssen Yan Etkileri:

Sık görülen yan etkiler solunum depresyonu, apne, göğüs kaslarını da etkileyebilen kas rijiditesi, miyoklonik hareketler, bradikardi, (geçici) hipotansiyon,bulantı, kusma ve baş dönmesidir.

İlaç Etkileşimleri:

Barbitüratlar,benzodiazepinler, nöroleptikler, halojenik gazlar ve diğer nonselektif SSS depresanları (örneğin alkol) narkotiklerin neden olduğu solunum depresyonunu potansiyalize eder. Fentanil uygulamasından sonra diğer SSS depresanı ilaçların dozu azaltılmalıdır. MAO inhibitörlerinin herhangi bir cerrahi ve anestezik uygulamadan 2 hafta önce kesilmesi genellikle önerilmektedir. Bununla beraber, MAO inhibitörleriyle tedavisi gören hastalarda, cerrahi ve anestezik girişim sırasında fentanil uygulamasının herhangi bir soruna yol açmadığı bek çok olduğu bildirilmiştir.

FentanylJanssen Doz Önerisi:

 Hastane ortamında ve uzman kişilerce kullanılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...