Fenistil

Fenistil

Fenistil nedir ne için kullanılır, Fenistil nasıl kullanılır, Fenistil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Dimetinden maleat

Ambalaj:

 1 mg x 20 draje.

Endikasyon:

 Ürtiker,saman nezlesi, atopik rinit gibi üst solunum yolunun alerjik durumları,ilaç ve besin alerjileri, kolestaz ne bağlı kaşıntılar dışında çeşitli nedenlere bağlı kaşıntılar, su çiçeği gibi döküntülü deri hastalıklarında kaşıntılar ve böcek sokmalarında endikedir. Egzama ve alerjik orijinli diğer kaşıntılı dermatozlarda yardımcı tedavi olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Dimethindene Karşı aşırı duyarlı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Dimetinden mental uyanıklığı azaltabilir. Hastalar,araba kullanırken veya dikkat gerektiren diğer işleri yaparken dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdır. Gebelerde ancak zorunlu olduğunda ve beklenen yararları potansiyel zararlarından daha önemliyse kullanılmalıdır.Dimetinden emziren anneler tarafından kullanılması önerilir.

Yan Etkileri:

 Uyuşukluk,bazan bulantı dahil gastrointestinal rahatsızlık, ağız ve boğaz kuruluğu, baş dönmesi, heyecanlanma, baş ağrısı, ödem, deride döküntüler,kas spazmı ve solunum bozuklukları görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Trankilizanlarveya alkol gibi SSS depresanlarının sedatif etkisini artırabilir.Alkolle birlikte alındığında reflekslerde çok belirgin yavaşlama görülebilir. MAO inhibitörleri ile birlikte uygulanması antihistaminiklerin antimuskarinik ve SSS depresan etkilerini arttırabilir, birlikte kullanılmaları önerilmez. Trisiklik antidepresanlar ve antikolinerjik ilaçlar antihistaminiklerle aditif antimuskarinik etkileşme gösterirler ve bu nedenle glokom veya üriner retansiyonun şiddetlenmeriskini artırırlar.

Doz Önerisi:

 Fenistil Draje: Yetişkinlerde doz günlük ortalama 3 kez 1-2 drajedir. Uyuşukluğa eğilim gösteren hastalara yatmadan önce 2 draje ve kahvaltıda 1 draje alması önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...