Flagyl

Flagyl

Flagyl nedir ne için kullanılır, Flagyl nasıl kullanılır, Flagyl ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oral Süspansiyon 

Metronidazol

Ambalaj:

 125 mg/5 mL x 100 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Trichomonasvaginalis’e bağlı üretrit ve vajinit,giardiyazis ve anaerob bakteri enfeksiyonlarının tedavisinde;anaerob bakteri enfeksiyonu olasılığını önlemek için, yüksek risk taşıyan (vücudun savunma direnci düşük ya da baskıda bulunan, uzun süreli reanimasyonda tutulmuş, mükerrer ameliyat geçirmiş, değişik antibiyotik tedavileri görmüş) hastalarda endikedir.

Kontrendikasyon:

 İmidazol Türevlerine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Uzun süreli kullanımında oral, vajinal veya intestinal kandidiyazis oluşabilir. İleri karaciğer yetmezliği olan hastalarda uygulanan doz azaltılmalıdır. Disülfiram tipi bir reaksiyona yol açmamak için metronidazol tedavisi sırasında hastalara kesinlikle alkollü içki almaları söylenmelidir.Gebelerde ve emziren kadınlarda kesin gerekmedikçe kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı,mide bağırsak kanalının irritasyonuna bağlı bulantı, kusma, iştahsızlık,ishal ve ağızda metalik tat hissi gö-rülebilir. Daha az olarak baş dönmesi, döküntü ve idrar renginin koyulaşması gö-rülebilir. Stomatit,kandidiyaz, geriye dönüşümlü lökopeni ve duyusal periferik nöropati gibi daha ciddi yan etkiler oldukça ender ve daha çok uzun süreli ve yüksek dozlarda kullanım durumunda görülür.

İlaç Etkileşimleri:

 Metronidazol Tedavisi sırasında warfarin tedavisinin klinik etkinliği artabilir.Ayrıca birlikte uygulanan diğer kumarin türevi antikoagülan ilaç dozlarında da dikkat gerekir. Birlikte alkollü içki alınması durumunda karın ağrısı, kusma, yüzde kızarma ve baş ağrısı gibi yan etkiler olabilir.

Doz Önerisi:

 Giardiazis tedavisinde erişkinler için günlük 0.75-1 g, 2-5 yaş arası çocuklarda 250 mg, 5-10 gün süreyle uygulanır.Trichomonasvaginalis’ebağlı üretrit ve vajinit tedavisinde 2x250 mg’lik günlük doz 7-10 gün süreyle uygulanır. Anaerobik mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde erişkinlerde 3x500 mg ve çocuklarda 30-40 mg/kg, günlük dozlar 7-10 gün süreyle uygulanır. Postoperatif anaerobik profilaksisinde erişkinler için operasyondan 12 saat önce 500 mg ve operasyondan sonra 3 gün boyunca 2x500 mg ve çocuklarda aynı şekilde 20x30 mg/kg uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...