Flexo IM

Flexo IM

Flexo IM nedir ne için kullanılır, Flexo IM nasıl kullanılır, Flexo IM ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Etofenamat

Ambalaj:

 1 g/2 mLx1 Ampul.

Endikasyon:

 Kas İskelet Sisteminin romatizmal hastalıklarında, örneğin kronik romatoid artrit, ankilozan spondilit; kas romatizması; ağrılı omuz tutulması,lumbago, siyatik; tenosinovit, bursit; omurga ve eklemlerin mekanik ve dejeneratif harabiyetine bağlı oluşan iltihabi hastalıklar;künt yaralanmalar: Ezilme, burkulma, incinme; postoperatif ödem ve iltihaplar gibi akut şiddetli ağrılarda endikedir.

Kontrendikasyon:

 Alerjik Reaksiyonlara karşı eğilim, özellikle etofenamate ve diğer nonsteroidalantienflamatuvarlara karşı aşırı duyarlı k. Hematopoetik bozukluklar.Astım, kronik obstrüktif solunum yolu hastalıkları, saman nezlesi veya kronik burun mukozası ödemi. Antikoagülanlar veya trombosit agregasyon inhibitörleriyle tedavi gören veya pıhtılaşma bozukluğu olan hastalar. Sınırlı karaciğer, böbrek veya kalp fonksiyonları.Gastrik veya duodenal ülser veya bununla ilgili özgeçmiş.

Uyarılar:

 Nonsteroidal antienflamatuvar ilaçlar uterus kontraksiyonlarının inhibisyonuna ve kanama eğiliminin artması yol açabileceği nden, etofenamat gebelik süresince, ayrıca laktasyonda,bebeklerde ve küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.Etofenamat tedavisi, araç ve makine kullanma yeteneğini azaltacak ölçüde reaksiyon hızını etkileyebilir.Bu etki özellikle, birlikte alkol alındığında belirginleşir.

Yan Etkileri:

 Ender olarak baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, görme bozuklukları, deride döküntü ve alerjik ödemler, dokuda su toplanması, gastrointestinal rahatsızlıklar(örneğin epigastrik yakınmalar, sindirim bozuklukları, bulantı veya kusma), miksiyon sırasında ağrı gö-rülebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...