Flomax MR

Flomax MR

Flomax MR nedir ne için kullanılır, Flomax MR nasıl kullanılır, Flomax MR ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Ambalaj:

 0.4 mg x 30 kapsül.

Endikasyon:

 Benign Prostat hiperplazisinin fonksiyonel semptomlarının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Tamsulosine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, ortostatik hipotansiyon öyküsü ve ciddi karaciğer yetmezliği olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Makine kullanma ve işletme yeteneğini olumsuz olarak etkileyip etkilemediği bilinmemekte, ancak hastalar, sersemlik halinin olabileceği gerçeğini akılda tutmaları konusunda uyarılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Sersemlik, anormal ejakülasyon ve baş ağrısı, asteni,postural hipotansiyon, çarpıntı, bulantı, kusma, ishal ve kabızlık gibi gastrointestinal reaksiyonlar görülebilir. Kızarıklık, kaşıntı ve ürtiker gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları ortaya çıkabilir, anjiyoödem bildirilmiştir.Senkop nadir olarak bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Birlikte simetidin uygulanması, tamsulosinin plazma düzeylerinde bir artış; furosemid ise düşüş oluşturmuştur, fakat dozu değiştirmek gerekmez. Diklofenak ve varfarin, tamsulosinin eliminasyon hızını artırabilir.Diğer 1-adrenoseptör antagonistlerinin birlikte uygulanması, hipotansiyona neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Kahvaltıdan sonra alınması şartıyla, doz günde 1 kapsüldür. Kapsül bütün halde, ayakta ya da oturur pozisyonda, bir bardak suyla yutulmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...