Fludara

Fludara

Fludara nedir ne için kullanılır, Fludara nasıl kullanılır, Fludara ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Fludarabin fosfat

Ambalaj:

 50 mgx5 flakon.

Endikasyon:

 bhücresi kronik lenfositik löseminin birincil ve ikincil tedavi safhalarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlı durumunda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Fludarabinle tedavi edilenhastalarda ağır kemik iliği supresyonu, belirgin anemi, trombositopeni ve nötropeni bildirilmiştir. Fludarabin gebelik sırasında kullanıldığında ya da tedavi altındayken bir gebelik oluştuğunda, hasta, fetüse gelebilecek zararlar konusunda uyarılmalıdır.Gebeliği önleyici önlemlerin alınması önerilmelidir.Fludarabinin çocuk üzerinde istenmeyen etkilere yol açma olasılığı bulunduğundan, ilacın anne için önemi göz önünde tutularak ya emzirme ya da tedavi kesilmelidir.

Yan Etkileri:

 Genelde Görülen yan etkiler miyelosupresyon (nötropeni, trombositopeni ve anemi), ateş ve soğuk algınlığı, enfeksiyon, bulantı ve kusmalar.Ayrıca oluşabilecek yan etkiler kırıklık, yorgunluk, iştahsızlık ve halsizlik tr. Fludarabin tedavisi altında KLL hastalarında ciddi oportunistik enfeksiyonlar meydana gelmiştir.

Doz Önerisi:

 Fludara Flakon: Erişkinler için önerilen doz İV uygulama şeklinde, 5 gün peş peşe her gün 25 mg/m2 vücut yüzeyidir.Kürler 28 günlük aralıklarla tekrarlanır.Fludara Film Tablet: Yetişkinlerde önerilen doz, oral yoldan, birbirini izleyen 5 gün için, hergün 40 mg fludarabin fosfat/m2vücutyüzeyidir.Kürler28 günlük aralarla tekrarlanır.Fludara Tablet Boş mideye ya da yemekle beraber alınabilir. Tabletler Bütün halde su ile yutulmalı, çiğnenmemeli ve kırılmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...