Fluibron

Fluibron

Fluibron nedir ne için kullanılır, Fluibron nasıl kullanılır, Fluibron ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Ambroksol HCL

Ambalaj:

 30 mg/5 mL x 150 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Solunum Yollarının salgı bozukluklarıyla bir arada olan akut ve kronik hastalıkları, özellikle akut ve kronik bronşitler, astmatiform bronşit, bronş astması, bronşektazi, larenjit, cerrahi girişim sonrası bronkopulmoner komplikasyonların tedavisi ve profilaksisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Ambroksol Ve bir metaboliti olan bromhexine aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Ambroksol, kodein ve diğer antitüssiflerle birlikte kullanılmamalıdır. Karaciğer ve böbrek hastalarında dikkatle kullanılmalıdır. Gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır.Anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden, emzirenlerde dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Bazı durumlarda mide, bağırsak bozuklukları, ishal, deri döküntüsü, kaşıntı, kusma,halsizlik, baş ağrısı görülebilir.

Doz Önerisi:

 Fluibron Şurup: Günlük doz, büyüklerde tedavinin ilk 2-3 gününde günde 3 kez 1 ölçek, sonra 2 kez 1 ölçek ile 8-10 gün devam edilir. Çocuklarda 0-2 yaş arası günde 2 kez ¼ ölçek, 2-5 yaş arası günde 3 kez ¼ ölçek ve 5-12 yaş arasında günde 2-3 kez ½ ölçektir. Tedavinin başlangıcında dozlar bir misli artırılabilir. Su veya meyve suyu ile sulandırılabilir.

Fluibron Tablet:

 Günlük Doz büyüklerde tedavinin ilk 2-3 günde 3 kez 1 Tablet, sonra 2 kez 1 Tablet ile 8-10 gün devam edilir. 5-12 yaş arası çocuklarda günde 2-3 kez yarım Tablet uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...