Fluoxytil

Fluoxytil

Fluoxytil nedir ne için kullanılır, Fluoxytil nasıl kullanılır, Fluoxytil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oral Damla

Sodyum florür 3.437 mg(1.555 mg flor iyonuna eşdeğer)

Ambalaj:

 115 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon:

 Diş Çürümesine karşı önleyici olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Önerilen Doz düzeylerinde kontrendikasyonu yoktur.

Uyarılar:

 Böbrek yetmezliklerinde kandaki floriyonlarının düzeyi artar. Bu nedenle, söz konusu olgularda ek flor uygulaması yapılırken dikkat edilmelidir. Suyun yanı sıra, beslenme yoluyla alınan diğer olası florür kaynakları (yemekler, içecekler, multivitamin preparatları) da,dental florozis durumuna yol açabilecek aşırı miktarda flor verilmesini önleme açısından dikkate alınmalıdır. Plazmadaki flor anne sütüne çok az geçiş göstermektedir.Gebelikte kullanılmaması gerekmektedir.

Yan Etkileri:

 Önerilen Terapötik doz şemasına göre uygulandığında yan etki gözlenmemiştir. Buna Karşılık, ara sıra ve özellikle duyarlı bireylerde yorgunluk, deri değişiklikleri (kutanöz döküntüler, ürtiker, egzama) ve gastrointestinal bozukluklar bildirilmiştir. Aşırı doz diş minesinde lekelenme oluşturabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Kalsiyum,alüminyum veya magnezyum içeren preparatlar ve süt ve süt ürünleri ile birlikte uygulanmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Sudaki flor düzeylerinin 0.7 ppm’den düşük olduğu bölgelerde yaşayan çocuklarda kullanılması önerilmektedir. Her gün uygulanması gereken klor iyonlarının miktarı, çocuğun yaşına ve içme suyundaki flor düzeyine bağlıdır. 6 ay ile 12 yaş arasında 4-16 damla arasında uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...