FML

FML

FML nedir ne için kullanılır, FML nasıl kullanılır, FML ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Damla

Florometolon

Ambalaj:

 5 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon:

 Steroidler Edu-yarlı palpebral ve bulbar konjonktiva, kornea veya ön segmentinalerjik veya diğer enflamatuvar durumlarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Akut yüzeysel herpes simpleks keratiti, vaksiniya, varisella gibi kornea veya konjunktivanın viral hastalıklarında, fungal enfestasyon larda,tüberküloz, akut pürülan ve tedavi edilmemiş enfeksiyonlar, florometolon karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen olgulardan kontrendikedir.

Uyarılar:

 Kortikoidlerin uzun süreli kullanımı glokom,optik sinirde hasar, görme netliğinde azalma, katarakt oluşumuna neden olabilmektedir. Kornea ve skleranın inceldiği vakalarda uzun süreli kortikoid kullanımı ayrıca gözde perforasyona neden olabilir.Gebelerdeancak açıkça gerektiğinde uygulanmalıdır. Emzirenlerde dikkatle uygulanmalıdır.

Yan Etkileri:

 Glokom, optik sinirlerde hasarlanma, görme netliği veya görme alanlarında defektler,katarakt oluşumu, sekonder enfeksiyon gelişim olasılığı, glob perforasyonu görülebilir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz 2-4x1-2 damladır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...