Folbiol

Folbiol

Folbiol nedir? Folbiol ne için kullanılır, Folbiol nasıl kullanılır, Folbiol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Folbiol Tablet

Folik asit

Folbiol Ambalaj:

 5 mgx25 tablet.

Folbiol Endikasyon:

  • Çocuklarda Megaloblastik anemisi: Nedeni Beslenme bozukluğu, büyüme sırasında artan folik asit gereksinimi,enfeksiyon ve ishal lerdir.
  • Gebelik Megaloblastik anemisi: Gelişen Fetusun folik aside çok ihtiyacı olduğundan özellikle gebeliğin son trimesterinde, ikiz gebeliklerde ve çok doğum yapan kadınlarda megaloblastik anemi gelişebilir.
  • Malabsorbsiyona bağlı anemi: Romatoid artrit ve yaygın deri hastalıklarıyla birlikte görülen megaloblastik anemi, hemolitik anemiye bağlı megaloblastik anemi.

Folbiol Uyarılar:

Folik asit veya B12 Vitamini eksikliğinde gelişen makrositer anemiler bu vitaminlerden herhangi birinin verilmesiyle düzeltilebilir. Fakat aneminin nedeni B12 Vitamini eksikliği ise,folik asitle hematolojik değişiklikler düzeltilse de nörolojik belirtiler düzeltilemez. Aksine, ilerleyerek tamiri olanaksız hasarlara yol açabilir. Bu nedenle pernisiyöz anemide kesin tanı konmadan tedaviye geçilmemeli ve folik asit tek başına kullanılmamalıdır.

Eğer gerekiyorsa folik asit ancak yeterli miktarda B12 Vitaminiyle birlikte ve tedbirli verilmelidir.

Folbiol Doz Önerisi:

  • Başlangıç dozu günde yemeklerle birlikte alınan 1-4 Tablet ve sürek doz günde ½-2 Tablettir.
  • Gebelerde megaloblastik anemiyi önlemek için ½-1 Tablet
  • Çocuklarda eksiklik durumuna göre,günde 1-3 Tablet kullanılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...