Forsteo Kullanıma Hazır Enjeksiyon Kalemi

Forsteo Kullanıma Hazır Enjeksiyon Kalemi

Forsteo Kullanıma Hazır Enjeksiyon Kalemi nedir ne için kullanılır, Forsteo Kullanıma Hazır Enjeksiyon Kalemi nasıl kullanılır.

Lilly

Ambalaj:

750 mg teriparatid içerir ve her kalemde toplam 28 günlük doz bulunur.

Endikasyon:

Osteoporozu olan ve kırık meydana gelme riskinin yüksek olduğu saptanan postmenopozal kadınların tedavisinde ve primer (idiyopatik)veya hipogonadal osteoporozu bulunan ve kırık riski yüksek olan erkeklerde,kemik kütlesini artırmak amacıyla kullanılır. 

Kontrendikasyon:

Teriparatide karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

Yüksek osteosarkoma riski olan hastalara (kemiğin Paget Hastalığı veya alkalen fosfataz düzeylerinde açıklanamayan yükselişler olan hastalar, kapanmamış epifiz ya da daha önce iskelete yönelik radyoterapi görmüş hastalar dahil) reçete edilmemelidir. Kemik metastazları olan ve iskelete ait habis hastalık anamnezi veren hastalarda kullanılmamalıdır.Osteoporoz dışındaki daha başka bir metabolik kemik hastalığı olan vakalarda kullanılmamalıdır. Önceden hiperkalsemisi olan hastalarda mevcut hiperkalseminin daha da şiddetlenme riski nedeniyle kullanılmamalıdır.Semptomatik ortostatik hipotansiyon atakları görülebilir. Geçici ortostatik hipotansiyon geliştiğinde; ilk birkaç doza eşlik etmiş, hastanın yatırılması ile düzelmiş ve tedaviye devam edilmesine engel olmamıştır.Forsteoserum kalsiyum düzeylerini geçici olarak yükselttiği için dijital tedavisi gören hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Gebelikte ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

  • Erkeklerde ve postmenopozal kadınlarda yapılan ve plasebo kontrollü 2 adet Faz 3 çalışmasında advers olaylar nedeniyle tedaviye devam edemeyen hastaların oranları, plasebo grubunda%5.6,Forsteo Grubunda %7.1 olmuştur.
  • Sersemlik ve bacak krampları,Forsteo Tedavisi sırasında daha fazla görüldüğü bildirilen advers olaylardır.
  • Bu Faz 3 çalışmaları sırasında, Forsteo Kullanan hastaların en az %2 sinde ve plasebo kullananlara kıyasla daha fazla bildirilen advers olaylar, sebep/sonuç ilişkisine bakılmaksızın, şunlardır: Ağrı, baş ağrısı, asteni, boyun ağrısı, hipertansiyon, angina pectoris, senkop, bulantı, kabızlık, diyare, dispepsi,kusma, gastrointestinal bozukluk, diş sorunları, eklem ağrıları, bacaklarda kramp, sersemlik, depresyon, uykusuzluk, baş dönmesi, rinit, öksürükte artış,farenjit, dispne, pnömoni, deri döküntüsü, terleme.mg dir.
  • Forsteo başlangıçta, ortostatik hipotansiyon geliştiği takdirde hastanın oturabileceği veya uzanabileceği koşullarda uygulanmalıdır.
  • 2 yıldan daha uzun süreli kullanımdaki güvenilirliği ve etkinliği değerlendirilmediği den bu ilacın, 2 yıldan daha uzun süre kullanılması önerilmez.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...