Fosfokalsiyum

Fosfokalsiyum

Fosfokalsiyum nedir ne için kullanılır, Fosfokalsiyum nasıl kullanılır, Fosfokalsiyum ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

granül

Kalsiyum glukonat 0.6 gr, kalsiyum laktat 0.2 g, kalsiyum fosfat 0.2 g, D3 Vitamini 0.01 gr/ölçek

Ambalaj:

 75 g’lik şişe.

Endikasyon:

 Büyüme Ve gelişmenin hızlı olduğu süt çocuğu ve çocukluk çağında kemikleşme ve diş çıkarmanın uygun şekilde gelişmesi için gerekli kalsiyum ve D vitamini gereksiniminin karşılanmasında; gebelik ve emzirme dönemlerinde artan günlük kalsiyum gereksiniminin karşılanmasında;D vitamini eksikliğine bağlı nutrisyonel raşitizm, genetik bozukluk nedeniyle çocuklarda görülen refrakter raşitizmde, malabsorbsiyon bağlı yetersizliklerde, hipofosfatemi ve renal tübüler bozukluklarla birlikte görülen osteomalazide, renal ve hepatik metabolizmanın bozulmasıyla oluşan yetersizliklerde ve hipoparatiroidizm kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Yüksek Dozda 3 aydan fazla kullanılırsa hipervitaminoz söz konusudur. D'Vitamini toksisitesi belirtileri görüldüğünde, ileri koroner hastalığı veya yüksek tansiyonu olanlarda, özellikle ileri arteriyoskleroz yaşlılarda ve gebeliğin birinci trimesterinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Yüksek dozda D vitamini verilmesi durumunda kemiklerdeaşırı kalsiyum mobilizasyonuna bağlı olarak hiperkalsemi meydanagelir. Hipokalsemiye bağlı olarak halsizlik, yorgunluk, kusma ve diyare oluşur.Uzun süren hiperkalsemi lerde yumuşak dokularda kalsiyum çöker.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı, uyuşukluk, halsizlik,bulantı, kaslarda ve kemiklerde ağrı, iştahsızlık, hipertansiyon bazan da kardiyak aritmi görülebilir.Bu durumda hiperkalsemi toksisitesi söz konusu olacağından ilaç hemen kesilmelidir.

Doz Önerisi:

Süt çocuklarında tok karnına günde 1 ölçek, çocuklarda ağırlık arttıkça miktar 2 veya 3 ölçeğe çıkarılabilir. Büyüklerde Günde 3 kez 1-2 ölçek kullanılır. Genellikle ağır tablolarda başlangıçta günde 2 kez 2-3 ölçek ile başlanan tedavi, istenen iyileşme belirtileri ortaya çıktıkça giderek azaltılır ve profilaktik doz ile tedaviye devam edilir. Tok karnına, herhangi bir sıvı (süt, su gibi) ile çözdürülerek verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...