Fraxiparine

Fraxiparine

Fraxiparine nedir ne için kullanılır, Fraxiparine nasıl kullanılır, Fraxiparine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektör

Nadroparin kalsiyum

Ambalaj:

 7.500 IU/ 0.3 mL 2 tek doz enjektör

: 10.000IU/0.4 mL 2 tek doz enjektör

: 15.000 IU/0.6 mL x 2 adet birim dereceli enjektör.

Endikasyon:

 Tromboembolik Komplikasyonlar profilaksisinde (özellikle genel veya ortopedik cerrahide), tromboembolik bozuklukların tedavisinde ve hemodiyaliz sırasında pıhtı oluşmasını önlemede kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Nadroparine Aşırı duyarlılık, geçmişte nadroparin ile trombositopeni görülmüşse,hemostaz bozukluklarına bağlı kanama belirtisi veya kanama riski artışında (heparinin neden olmadığı dissemine intravasküler koagülasyon dışında), oynanabilecek organik lezyon (aktif peptik ülser), hemorajik serebrovasküler hastalıklar ve akut bakteriyel endokarditte kontrendikedir.Birlikte salisilatların veya nonsteroid antienflamatuar ilaçlar kullanılması ve tiklopidin kullanımı, nadroparin in uygulanmasına göreceli olarak kontrendikasyon oluşturur.

Uyarılar:

 Nadiren trombositopeni olgusu -ki, bazen ciddi olmaktadır bildirilmiştir.Trombositopeni oluşursa tedavi hemen durdurulmalıdır.Karaciğer veya böbrek yetersizliğinde, kontrol altına alınmamış arteriyel hipertansiyonda, geçirilmiş sindirim sistemi ülserlerinde veya kanayabilecek herhangi bir organik lezyon varlığında, koryoretinanındamarsal hastalıklarında ve beyin, omurilik veya göz cerrahi girişimlerinde sonraki dönemde nadroparin kalsiyum uygulanırken çok dikkatli olunmalıdır. Gebelerde ve emziren annelerde kullanımı önerilmemektedir.

Yan Etkileri:

 Açık veya gizli kanama, nadiren trombositopeni, enjeksiyon yerinde cilt nekrozu, enjeksiyon yerinde seyrek olarak küçük hematom, tedavi durdurulmasına neden olabilecek -ciltte veya genel aşırı duyarlılık reaksiyonları, transaminazlarda -genellikle geçici artış, semptomatik ya da hiperkalsemi ile birlikte, hiponatremi görülen veya görülmeyen,tedavi kesildiğinde normale dönen nadir hipoaldosteronizm olguları bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Asetilsalisilik Asit (veya diğer salisilatlar) veya nonsteroid antienflamatuar ilaçlar veya tiklopidin ile birlikte kullanımı önerilmez. Oral antikoagülan maddeler (artan antikoagülan etki), sistemik kortikosteroidler(gluko) ve dekstran (parenteral uygulama) kullanılan hastalarda nadroparin kalsiyum ihtiyatla kullanılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Genel profilakside ilk doz ameliyattan 2-4 saat önce verilmek üzere 7 gün süreyle günde 0.3 mL. Ortopedik cerrahide başlangıç dozları ameliyattan 12 saat önce ve ameliyat bitiminden 12 saat sonra uygulanır. Takip eden günde tek doz uygulaması en az 10 gün sürer ve vücut ağırlığına göre düzenlenir. Tedavi amacıyla 10 gün süreyle günlük doz vücut ağırlığına göre ayarlanarak günde 2 kere uygulanır. Hemodiyaliz sırasında hastanın vücut ağırlığına göre saptanan doz genellikle tek dozda uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...