Furoksan

Furoksan

Furoksan nedir ne için kullanılır, Furoksan nasıl kullanılır, Furoksan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oral Süspansiyon

Furazolidon

Ambalaj:

 25 mg/5 mL x 150 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Giardia Lamblia’nın neden olduğu enterit tedavisinde ve elektrolit ve sıvı kaybının düzeltilmesine yardımcı olarak kolera tedavisinde oral olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Furazolidonakarşı hipersensitivitesi olduğu bilinenlerde kontrendikedir. 1 ayın altındaki yenidoğan bebeklerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Hemolitik anemi meydana getirme olasılığı nedeniyle 1 aydan küçük bebeklere verilmemelidir. İdrar Kahverengi renkte olabilir. Furazolidon gebelik sırasında kullanımı, olası yararların potansiyel riske göre daha ağır olduğu hallerde sınırlandırılmış olmalıdır. Sütte furazolidon yoğunluğunun saptanamaması nedeniyle emziren annelerde kullanımının güvenilirliği belirlenememiştir.

Yan Etkileri:

 En fazlagöç-örülen yan etkileri bulantı ve kusmalar. ara sıra abdominal ağrı,diyare, baş ağrısı ve kırıklık gözlenmiştir. Kolit, proktit, analprurit, stafilokoksik enterit nadiren oluşabilir. Furazolidon Uygulanmasının ardından ortostatik hipotansiyon, hipoglisemi,agranülositoz ve baş dönmesi rapor edilmiştir. Furazolidon alan bazı hastalarda, alkolle disülfiram benzeri reaksiyon olmuştur.

İlaç Etkileşimleri:

 Hipertansif Krizin potansiyel riski nedeniyle MaO inhibitörleri, tiramin içeren yiyecekler (örneğin bakla, maya ekstraktları, kuvvetli pastörize edilmemiş peynir, bira, şurup, salamura, balık, tavuk karaciğeri ve fermente ürünler) veya soğuk algınlığında, saman nezlesinde ve iştah kesici amaçla kullanılan ilaçların bileşiminde bulunanindirekt etkili sempatomimetik aminleri (örneğin amfetaminler,siklopentamin, dopamin, efedrin, fenilpropanolamin, levodopa,metaraminol, metilfenidat, fenilefrin, psödoefedrin) alan hastaların hepsinde dikkatle kullanılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Büyüklerde 4 ölçek, 4 kez olmak üzere günde 16 ölçek. 5 yaş ve daha yukarı çocuklarda 1-2 ölçek, 4 kez olmak üzere günde 4-8 ölçek. 1-4 yaş arası çocuklarda ½-1 ölçek, 4 kez olmak üzere günde 3-4 ölçek. 1 aydan 1 yaşına kadar olan çocuklarda(=8-17 mg), 4 kez olmak üzere kullanılmalıdır. Günlük doz 8.8 mg/kg’yi geçmemelidir. Şiddetli bulantı ve kusma varsa dozaj azaltılmalıdır.7 gün içinde başarılı bir yanıt alınamazsa ilaç bırakılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...