Gefulvin Fort

Gefulvin Fort

Gefulvin Fort nedir ne için kullanılır, Gefulvin Fort nasıl kullanılır, Gefulvin Fort ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Griseofulvin

Ambalaj:

 500 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Topikal Tedavinin uygun görülmediği veya başarısız kaldığı deri, saçlı deri, saç ve tırnakların mantar enfeksiyonlarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Griseofulvin Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, porfiride, ağır karaciğer hastalıklarında kontrendikedir. Griseofulvinin sistemik lupus eritematozus olgularındasemptomları alevlendirdiği bildirilmiştir.

Uyarılar:

 Gebelikte kullanılmamalıdır. Birlikte kullanıldığındaoral kontraseptiflerin etkisini azaltabilir, bu nedenle tedavisırasında veya tedavinin kesilmesinden sonraki bir ay içinde ek kontraseptif önlemler alınmalıdır. 2 yaşın altındaki çocuklarda güvenirliği saptanamadı ğından kullanılmamalıdır. ışığa duyarlı kişiler griseofulvin tedavisi sırasında uzun süre güneş altında kalmamalıdır. Nadiren griseofulvin alanlarda sersemlik meydana gelebilir, bu gibi hastalar araba veya makine kullanmaları konusunda uyarılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Bazı hallerde baş ağrısı, mide yakınmaları görülürse de tedaviye devam edildiğinde kaybolur. Seyrek olarak ürtikeryal reaksiyonlar, eritematöz kızarıklıklar,sistemik lupus eritematozus presipitasyonu görülebilir.Toksik epidermal nekroliz, eritem multiform bildirilmiştir. Konfüzyon, baş dönmesi, koordinasyon bozukluğu,periferal nöropati gibi merkezi sinir sistemiyle ilgili yan etkiler rapor edilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Kumarin Tipi antikoagülanların etkisini azaltabilir. Fenobarbital gibi sedatif, hipnotik ilaçlarla birlikte alınmalarında griseofulvin absorpsiyonu azalır. Alkolle birlikte kullanılmamalıdır. Fenilbutazon,hipnotik ve sedatif ilaçlarla birlikte verildiğinde, griseofulvin etkisi azalabilir.

Doz Önerisi:

 Ortalama doz günde 500 mg’dir. Tedavi süresi. capitis için 4-6 hafta,T. corporis için 2-4 hafta, T. pedis için 4-8 hafta,T. unguium için el tırnaklarında 4 ay ve ayak tırnaklarında 6 aydır. İyileşme görüldükten sonra en az 2 hafta tedaviye devam edilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...