Gelocaps

Gelocaps

Gelocaps nedir ne için kullanılır, Gelocaps nasıl kullanılır, Gelocaps ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Pomat

Kapsikum oleoresin 1 g, kafur 2 g, ökaliptol 2 g, mentol 0.5 g, terebentin esansı 3.5 g

Ambalaj:

 40 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Romatoid artrit, osteoartrit, fibrozit, miyosit ve diğer artralji ve miyalji lerde; postherpetik nevralji, ağrılı diyabetik nöropati ve diğer periferik sensoriyel nöropati ve nevraljilerde; muskuloskeletal sistemin posttravmatik ağrı sendromlarında (ezik, burkulma, gerilme, kopma, çıkık, atletik darbe ve kazalar); lokal sirkülasyon bozukluğu ve azalmasına bağlı sendromlarda(yüzeysel tromboflebit, flebit, flebotromboz, perifilebit sonrası ağrılar); spor faaliyetlerinden önce ve sonra, yorulma ve zorlanmaya bağlı kas ağrı ve krampları, spordan önce çabuk ısınma sağlamak için kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Açık yara ve deri lezyonları,aktif dermatozlarda ve duyarlı kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Tek ilaç olarak kullanılmalı,başka ilaçlarla karıştırılmamalıdır. Mukozalara, göz, ağız çevresine,genital bölgelere, kıvrımlı deri bölgelerine sürülmemelidir.Açık yaraları, çıplak veya soyulmuş deri yüzeylerine, enfekte deri uygulamaktan kaçınmalıdır. Gebelerde kullanılması gerektiğinde,olası risk/yarar oranı dikkate alınmalıdır. 2 yaşından küçük çocuklara uygulanmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Sürüldüğü bölgede kuvvetli bir sıcaklık ve yanma duygusu oluşturur. Bu kapsaisinin normal farmakolojik etkisidir. Rahatsız edecek dereceye varırsan, söz konusu bölgeye bir pamuğa emdirilmiş zeytinyağı sürülerek kontrol edilebilir.

Doz Önerisi:

 Günde 3-4 kez ağrıyan bölgeye ovuşturularak sürülür.Çocuklarda vazelin ve zeytinyağı ile 4 misli seyreltilerek kullanılmalıdır.Sürülen yer açık bırakılır veya gaz beziyle hafifçe örtülür. Sıkı Bandaj uygulamaktan kaçınılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...