Gemzar

Gemzar

Gemzar nedir ne için kullanılır, Gemzar nasıl kullanılır, Gemzar ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Gemsitabin

Ambalaj:

 200 mgx1 Flakon ve 5 mL’lik sulandırıcı Ampul

: 1 gx1 Flakon ve 25 mL’lik sulandırıcı ampul.

Endikasyon:

 Lokal olarak ilerlemiş ya da metastatik, küçük olmayan(non small cell) akciğer kanseri olgularının tedavisinde endikedir.Ayrıca, ilerlemiş meme, over, prostat ve küçük hücreli akciğer karsinomu olgularında bir miktar aktivite göstermiştir.İlerlemiş böbrek, pankreas ve mesane kanserlerinde objektif yanıtlar bildirilmiştir.

Kontrendikasyon:

 Gemcitabine karşı bilinen duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gemsitabin ile tedavi edilen hastalar yakından izlenmelidir. Kemik iliğinde depresyon ortaya koyduğunda, tedavinin askıya alınması ya da değiştirilmesi düşünülmelidir.Gebe kadınlarda kullanıldığında fetusa zarar verebilir. Gemsitabin İle tedavi gören, çocuk doğurma çağındaki kadınlara gebe kalmamaları önerilmelidir. Gemsitabinin hafif ve orta şiddette somnolansa neden olduğu bildirilmiştir. Hastalar, böyle bir durum gelişmediğinden kesinlikle emin oluncaya kadar araç ve makine kullanmaları konusunda uyarılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Hematolojik toksisite, gastrointestinal toksisite, renal toksisite, pulmoner toksisite, alerjik toksisite,nörotoksisite, grip semptomlar, ödem/periferik ödem, saç dökülmesi ve ağızda acıma ya da eritem şeklinde oral toksisite gö-rülebilir.

Doz Önerisi:

 Gemsitabin yalnızca IV yoldan kullanılır. Erişkinlerde Önerilen gemsitabin dozu, 30 dakikada tamamlanan IV enfüzyon şeklinde olmak üzere 1 g/m2’dir. Bu doz 3 hafta süreyle haftada bir tekrarlanır ve bunu 1 haftalık dinlenme dönemi izler. Daha sonra,bu 4 haftalık siklus tekrarlanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...