Gerakon

Gerakon

Gerakon nedir ne için kullanılır, Gerakon nasıl kullanılır, Gerakon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Paracetamol 325 mg, fenilefrin 5 mg, klorfeniramin maleat 2 mg

Ambalaj:

 20 film tablet.

Gerakon Fort

Tablet

Parasetamol 650 mg, fenilefrin HCL 10 mg, klorfeniramin maleat 4 mg

Ambalaj:

 20 film tablet.

Endikasyon:

 Grip ve soğuk algınlığına bağlı baş ağrısı, kas ağrısı, boğaz ağrısı, vücut kırgınlığı, ateş, burun tıkanıklığı, nezle, öksürük, gözde sulanma ve kaşıntı durumlarında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Etkin maddelerden birine karşı aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir

Uyarılar:

 Hipertansiyon, ciddi kardiyovasküler bozukluk,hipertiroidizm, diyabet, astma, glokom, amfizem, kronik akciğer hastalığı, böbrek bozukluğu, prostat hipertrofisine bağlı idrar retansiyonu gibi durumlarda dikkatle kullanılmalıdır. Dikkat gerektiren makinelerde çalışanlar, tehlikeli veya yüksek yerlerde çalışanlar,araç kullananlar, ilacı kullanırken gibi işleri yapmaları konusunda uyarılmalıdır. Kesin gerekmedikçe gebelerde ve emzirenlerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Deri döküntüsü, görme bulanıklığı, taşikardi,baş dönmesi, nadiren gastrointestinal bozukluklar, sedasyon, ağız kuruluğu, özellikle çocuklarda irritabilite görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antihistaminikler, alkol ve antidepresanların etkilerini artırırlar. Antiepileptikler, barbitüratlar, trisiklik antidepresanlar ve alkol parasetamolün yarı ömrünü uzatabilir ve toksisitesini artırabilir. Antikonvülzanlar ve steroid yapılıoral kontraseptiflerin kronik kullanımı parasetamolün terapö-tikdüzeylere ulaşmasını engelleyebilirler. Metoklopramid parasetamol ince bağırsaklarda emilimini hızlandırabilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde her 4 saatte 2 Tablet, 24 saatte 8 Tablet aşılmamalıdır. 6-12 yaş arası çocuklarda her 4 saatte bir 1 Tablet önerilir, 24 saatte 4 Tablet aşılmamalıdır. 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...