GeralgineK

GeralgineK

GeralgineK nedir ne için kullanılır, GeralgineK nasıl kullanılır, GeralgineK ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Parasetamol 500 mg, kafein 30 mg, kodein fosfat 10 mg

Ambalaj:

 20 tablet.

Endikasyon:

 Baş ağrıları,eklem, kol ve bacak ağrıları, grip ve soğuk algınlıklarından kaynaklananateş, ağrı ve öksürük durumlarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşenlerden Herhangi birine aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Hematopoetik sistem hastalıkları,böbrek ve karaciğer bozukluklarında dikkatle kullanılmalıdır.Gebelerde ve emziren annelerde kesin gerekmedikçe kullanılmamalıdır.Uzun süre kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Deri döküntüleri veya diğer alerjik reaksiyonlar nadiren görülür. Parasetamolün Uzun süreli kullanımında bazı hematolojik bozukluk olguları bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Parasetamol Antikoagülanların etkisini hafifçe artırabilir. Kodein, SSS depresanları ve alkolün etkisini potansiyalize edebilir. MAO inhibitörleri ile birlikte kullanımı hipotansiyon ve baş dönmesine yol açabilir.Trisiklik antidepresanlar, barbitüratlar ve alkol, parasetamol hepatotoksisitesi artırabilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlere her 6-8 saatte 1-2 Tablet (günde maksimum 8 Tablet) ve 10-15 yaş arası çocuklara her 4-6 saatte bir ½-1 Tablet önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...