GynoTrosyd

GynoTrosyd

GynoTrosyd nedir ne için kullanılır, GynoTrosyd nasıl kullanılır, GynoTrosyd ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Vajinal Merhem

Tiokonazol %6.5

Ambalaj:

 4.6 g’lik tüp ve aplikö-tür.

Gyno Trosyd

Vajinal Tablet

Tiokonazol

Ambalaj:

 100 mgx3 Tablet ve aplikatör.

Endikasyon:

 Candida Albicans, diğerCandidatürleriveTorulopsis glabrata gibi vajinal maya enfeksiyonlarının ve Trichomonas vaginalis’e bağlı vajinal enfeksiyonların tedavisindeetkilidir.

Kontrendikasyon:

 İmidazol Grubu antifungal ajanlara aşırı duyarlılık göstermiş kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelikte sadece beklenen yararın fetüse olası riskten fazla olduğu durumlarda kullanılmalıdır. Bu İlacın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir, kullanımı sırasında emzirmeye ara verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Bazı hastalara tedavi sırasında geçici ve hafif lokal irritasyon semptomları bildirilmiştir. Yanma hissi ve kaşıntı en sık görülen yan etkilerdir.Nadiren irritasyon, akıntı, vulvar ödem, vajinal ağrı, vajinal kuruluk,ağrılı ve sık idrara çıkma şikayetleri bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Gyno Trosyd Vajinal Merhem: Beraberce verilen aplikatör tamamen doldurularak tek bir doz tedavi halinde, gece yatarken tatbik edilmelidir. Bu tek doz hastaların çoğunluğunda şifa sağlar. İlk tedavide tam olarak iyileşme sağlanamayan kişilerde bir hafta sonra uygulamanın tekrarı etkili olabilir.

Gyno Trosyd Vajinal Tablet: Belirlenen tedavi süresince her gece yatarken bir kere, beraberce verilen aplikatörü kullanılarak uygulanmalıdır. Az akıntı olan vajinal kandidiyazis Tablet yerine tercihen krem uygulanmalıdır.Gyno Trosyd 3, 6 veya 14 gün kullanıldığında şifa sağlar.İlk tedavi kürüyle iyileşen fakat tam şifa görülmeyen hastalarda 3 günlük kürün tekrarlanması etkili olabilir. Bütün GynoTrosyd preparatları, tercihen regl devresi dışında, vajina içerisine derin bir şekilde uygulanmalıdır.En rahat kullanım gece uykudan önce uygulamayla sağlanabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...