Helmipar

Helmipar

Helmipar nedir ne için kullanılır, Helmipar nasıl kullanılır, Helmipar ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Piperazin hekzahidrat

Ambalaj:

 100 mg/mLx100 mL’lik şişe.

Asepar Şurup: 100 mg/mL x 100 mL(Günsa);Siropar Şurup: 100 mg/mLx100 mL(Adeka).

Endikasyon:

 Ascaris Lumbricoides(solucan) ve Enterobius vermicularis(kıl kurdu) tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Piperazin Ve tozlarına karşı duyarlı olan kişilerde, böbrek, karaciğer yetmezliklerinde(yeni geçirilmiş sarılık dahil), nö-rolojik hasarlarda, epilepsidekullanılmamalıdır. Eğer önemli bir SES ve gastrointestinal sistem ve hipersensitivite reaksiyonu görülürse kullanıma devam edilmemelidir.

Uyarılar:

 Kıl Kurdu (oksiyür) tedavisinde sonra gerek büyüklerde ve gerekse çocuklarda otoenfeksiyon olabileceğinden ilk tedaviden 2 hafta sonra aynı tedavi bir kez daha tekrarlanmalıdır.Aynı evdeki şahısların birinde kıl kurdu görülürse, evdeki herkesin aynı tedaviye tabi tutulmaları gerekir.

Yan Etkileri:

 Nadiren Bulantı, kusma, diyare, ürtiker, baş ağrısı, baş dönmesi, kulak çınlaması gibi belirtiler olabilir.Nadiren hemolitik anemi gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Pirantel Ve klorpromazin ile birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Ascariasis tedavisinde 2 gün peşpeşe sabahları 75 mg/kg hesabıyla (maksimum 3.5 g) ve Oxyuriasis tedavisinde 7 gün boyunca aralıksız her sabah 65 mg/kg hesabıyla (maksimum 2.5 g)uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...