Helmobleu

Helmobleu

Helmobleu nedir ne için kullanılır, Helmobleu nasıl kullanılır, Helmobleu ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Helmitol 500 mg, metilen mavisi 40 mg

Ambalaj:

 30 draje.

Endikasyon:

 Gram Pozitif Ve negatif birçok mikroorganizmanın etken olduğu tekrarlayan idrar yolları enfeksiyonları tedavisinde ve önlenmesinde endikedir.Etkisinin Nonspesifik olması nedeniyle, uzun süreli tedavilerde özellikle önerilir. Ayrıca akut ve kronik idrar yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlarla, bakteriüri yi gidermek amacıyla kombine edilebilir.

Kontrendikasyon:

 Böbrek yetmezliklerinde,metabolik asidoz, karaciğer yetmezliği, ağır dehidratasyon ve gut hastalığında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelerde güvenirliği tam olarak kanıtlanamadığı için mutlak endikasyon olmadıkça kullanılmamalıdır.Helmitole karşı aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,kusma, ishal, karın kasılmaları ve anoreksi gibi gastrointestinal belirtiler görülebilir. Nadiren döküntü, kaşıntı, ürtiker şeklinde deri reaksiyonları görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Sülfametizol İle Birlikte kullanılmamalıdır. Asetazolamid, potasyum sitrat, antasitler,karbonik anhidraz inhibitörleri ve tiazid grubu diüretikler gibi idrar pH'sını yükselten ilaçlar, bu ilacın antibakteriyel etkisini azaltabilecek lerinden ayrıca alkali karakterli içeceklerin (soda vb.) alınmasından olabildiğince kaçınılmalıdır. Ayrıca bikarbonatve sitratlı içeceklerin de aynı etkiyi gösterebilecekleri unutulmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Günde 3 kez 1 draje yemeklerden sonra bir miktar sıvı ile alınır. İlaca alınan yanıta göre doz arttırılabilir.6-12 yaş arasındaki çocuklara günde 1 veya 2 draje verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...