Helpa

Helpa

Helpa nedir ne için kullanılır, Helpa nasıl kullanılır, Helpa ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Metenamin anhidrometilensitrat

Ambalaj:

 450 mg x 30 tablet.

Endikasyon:

 İdrar yolları enfeksiyonlarının önlenmesinde ve tedavisinde endikedir.

Kontra Endikasyon:

 Böbrek vekaraciğer yetmezliğinde, ciddi dehidratasyon ve asidozda ve guthastalığında kontrendikedir. Emziren annelerde ve mutlak endikasyon gerekmedikçe gebelikte kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Anjina pektoriste, kalp rahatsızlığında,glokomlu ve parkinsonlu hastalarda ancak hekim önerisiyle ve çok dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,mide bozukluğu, hematüri, ağrılı idrar yapma ve deride kabartılar görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Karbonik Anhidraz inhibitörleri idrarı alkalileştirdiklerinden bu tür maddeler (örneğin asetazolamid içeren ilaçlar) metenamin üzerindeetki yaparlar.Sülfonamidlerle tedavi gören hastalara metenamin verilmemelidir. Diüretikler (örneğin tiyazit grubu) idrarı alkali leştirebileceğinden metenamin üzerinde etki yapabilirler. İdrarı alkalileştirmek sodyum bikarbonat ve sodyum sitrat içerikli içeceklerin de bu ilacın etkinliğini düşürebileceği unutulmamalıdır.

Doz Önerisi:

 erişkinlere günde 3 kez 1 Tablet verilir. Çocuklar İçin yaş ve vücut ağırlığına göre uygulanacak günlük dozlar aşağıda gösterilmiştir. 2-3 yaş: (6-15 kg) ½ Tablet. 3-4 yaş: (14-16 kg) ½Tablet, 4-5 yaş: (16-18 kg) 1 Tablet, 6-7 yaş: (19-20 kg) 1 Tablet, 7-10 yaş: (23-30 kg) 1½ ile 2 Tablet, 10-15 yaş: (30-50 kg) 2 Tablet. Tabletler Yemeklerden sonra bir miktar su ile alınır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...