Hepatect CP

Hepatect CP

Hepatect CP nedir ne için kullanılır, Hepatect CP nasıl kullanılır, Hepatect CP ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

HBs antikor içeriği 500 IU, immunoglobulin g%95,insan plazma proteini 500 mg

Ambalaj:

 10 mLx1 flakon.

Endikasyon:

 Hepatit B Enfeksiyonu taşıyan ve Hepatit B aşısı olmamış yetişkinler ile 2 yaş üzeri çocuklarda (aşı sertifikası eksik ya da kaybolanlar dahil) Hepatit B Profilaksisi ve Hepatit B virüsünün yüzey antijenini taşıyan hastalarda karaciğer transplantasyonu sonunda tekrarlayan enfeksiyonu karşı profilaktik olarak endikedir.

Kontrendikasyon:

 Özellikle kanda immünglobulin A bulunmayan ve IgE antikorlarının yüksekliği ender olgular ile insan immünglobulini karşı aşırı duyarlıkta kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelik süresince güvenirliği kontrollü klinik çalışmalarla kanıt olmadığından, gebelik ve emzirme sırasında yalnızca yarar/risk oranı dikkatlice değerlendirildikten sonra uygulanmalıdır.Gebelik sırasında fetus ya da yenidoğan üzerinde zararlı etkilere sahip olmadığını göstermiştir. İmmünglobulin anne sütüne geçerek koruyucu antikor yenidoğana iletilmesine katkıda bulunur. Hastalar infüzyon süresince ve infüzyonun bitmesinden sonra en az 20 dakika gözlem altında tutulmalıdır.

Yan Etkileri:

 Ara sıra titreme, baş ağrısı, ateş, kusma, alerjik reaksiyonlar, mide bulantısı, eklem ağrısı ve hafif şiddette sırt ağrısı oluşabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Viral Hastalıklar için uygulanan kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve suçiçeği gibi zayıflatılmış canlı aşıların etkisi, immünglobulin uygulamasından sonra en az 6 hafta ile 3 ay süresince azalabilir.

Doz Önerisi:

 Hepatit B yüzey antijeni içeren maddelere maruz kaldıktan sonra, 72 saati geçmemek şartıyla mümkün olan en kısa sürede, risk altındaki kişinin HBsAg ve antiHBs için araştırmasından sonra, 8-10 IU (0.16 ile 0.2mL)Hepatect CP enjekte edilir. Her ay yapılan anti HBs antikor tayini(eş zamanlı uygulama ardından aşı başarısını gösteren kontrol olarak da kullanılan) uygulamanın daha erken yapılması gerektiğini göstermediği sürece,doz 2 ay arayla tekrarlanır. Karaciğer transplantasyonu geçirmiş HBsAg pozitif hastalarda tekrarlayan enfeksiyon karşısında profilaksi için, ameliyat süresince karaciğersiz fazda 10.000 IU (200 mL) intravenöz Hepatect CP infüzyonu, ameliyattan sonra ise her gün 2.000 IU (40 mL)Hepatect CP infüzyonu gerçekleştirilir. İzleyen uzun dönemli tedavi süresince, aylık anti HBs serum düzeyi kontrolleriyle serum düzeyleri 100 IU/L olarak sürdürülmelidir.Tedavi en az 6 ay devam etmelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...