Hepavax-Gene

Hepavax-Gene

Hepavax-Gene nedir ne için kullanılır, Hepavax-Gene nasıl kullanılır, Hepavax-Gene ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Saflaştırılmış Hbs Antijeni 10 mg/0.5 mL

Ambalaj:

 0.5 mL (pediatrik doz): 1 Flakon

: 1 mL (erişkin doz): 1 flakon.

Endikasyon:

 HepatitB virüsünün yol açtığı enfeksiyona karşı aktif bağışıklamada endikedir.Doğumdan itibaren herhangi bir yaşta uygulanabilir.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.Yüksek ateşli enfeksiyonu olan kişilere uygulanmamalıdır. Ancak, önemsiz bir enfeksiyonun varlığı aşılama için kontrendikasyon oluşturmaz.

Uyarılar:

 Deri İçi ya da gluteal bölgeye uygulanmalıdır, zira bu yollardan uygulama ile optimum immün yanıt elde edilemeyebilir.Aşı IV olarak da uygulanmamalıdır.Gebe kadınların genel olarak aşılanmaları önerilmemektedir. Ancak, yüksek risk durumunda gebe bir kadının aşılanması düşünülebilir. Seyrek olarak görülebilen bir anafilaktik reaksiyon durumunda derhal kullanılmak amacıyla epinefrin hazır bulundurulmalıdır.

Yan Etkileri:

 En sık bildirilen yan etkiler,enjeksiyon yerinde ağrı, eritem ve şişmedir. Bu reaksiyonlar hafif olup, çoğunlukla aşılamadan sonraki iki gün içinde kaybolur. Aşılanan Bazı kişilerde ateş, baş ağrısı, bulantı, baş dönmesi ve yorgunluk gibi alışılmışın dışındaki sistemik yakınmalar gözlenmiş olmasına karşın, bu yakınmalar ile açı arasında bir neden sonuç ilişkisi kurulmamıştır.

İlaç Etkileşimleri:

 Difteri ve tetanoz toksoid ile absorbe boğmaca aşısından oluşan karma aşı veya canlı oral polio aşısı ile birlikte verilebilir, fakat ayrı şırıngalarla farklı yerlerden verilmelidir.

Doz Önerisi:

 IM yolla uygulanmalıdır. Erişkinlerde enjeksiyon deltoid kasa yapılmalıdır. Fakat yenidoğanlar ve bebeklerde deltoid kas küçük olduğundan, baldırın ön dış kısmına enjekte etmek daha uygun olabilir. İstisnai olarak şiddetli kanama eğilimi olanlarda aşı uygulanabilir. Primer aşılama IM üç doz aşıdan oluşur: Birinci Doz seçilen tarihte, ikinci doz bir ay sonra, üçüncü söz, birinci dozdan altı ay sonra. Yenidoğanlar ve 10 yaşına kadar küçük çocuklara 0.5mL’lik form, daha büyük çocuklar ve yetişkinlere 1 mL’lik form uygulanır.Bu primer aşılama kürü birkaç yıl süreyle koruma sağlar. Primer Aşılama kürü sonrasında her birkaç yılda bir, etkinlik artırıcı bir rapel dozu gerekir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...