Histazol

Histazol

Histazol nedir ne için kullanılır, Histazol nasıl kullanılır, Histazol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Astemizol

Ambalaj:

 10 mgx10 tablet.

Endikasyon:

 Deri ile ilgili alerjilerde, dermatit ve alerjik göz kaşıntılarında,özellikle konjonktivit ve mevsimsel veya yıl boyu süren alerjik rinit, böcek sokmalarından oluşan alerjik durumlarda, ürtiker ve egzama,kronik nezlede tedavi edici olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Astemizole Karşı aşırı duyarlı kişilerde kontrendikedir. Astemizol, ketokonazol Tablet veya süspansiyon formuyla birlikte kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar:

 Ağır karaciğer yetmezliği olanlarda kullanımı sakıncalıdır. Konjenital QT sendromu olan, antiaritmik, terfenadin veya eritromisin gibi QT uzamasına yol açabilecek ilaçlar kullanan veya tedavi edilmemiş hipokalemisi olan hastalarda astemizol kullanımı sakıncalı olabilir.Gebelerde kullanılırken ilacın yararları ve neden olabileceği yan etkiler göz önüne alınmalıdır.Emziren annelerde kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Uzun süreli kullanımda kilo artışına neden olur. Ender olarak anjiyoödem, bronkospazm,fotosensitivite, kaşıntı, deri döküntüleri, anafilaktoid reaksiyonlar gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları gö-rülebilir. Astemizol kullanan hastalarda nadiren konvülsiyon, selim paresteziler, miyalji/artralji,ödem, ruhsal durum bozuklukları, insomnia, kabus görme, transaminaz yükselmeleri ve hepatit olguları bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer azol grubu antimikotiklerve makrolid grubu antibiyotiklerin astemizolle kullanımından kaçınılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda 1 Tablet ve 6-12 yaş arası çocuklarda ½ Tablettir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...