Hydrea

Hydrea

Hydrea nedir ne için kullanılır, Hydrea nasıl kullanılır, Hydrea ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Hidroksiüre

Ambalaj:

 500 mg x 100 Kapsül.

Endikasyon:

 Melanoma, dirençli kronik miyelostik lösemi rekürren, metastatik ya da ameliyat yapılamayan over kanseri tedavisinde endikedir. Radyoterapiyle birlikte dudaklar hariç baş ve boyun bölgesindeki primer skuamöz hücre karsinomlarının lokal kontrolünde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Kemik iliği depresyonunda, örneğin toplam lökosit sayısında düşüş, trombositopeni veya şiddetli anemi halinde kontrendikedir.Tedaviye başlamadan önce anemi hali düzeltilmelidir. Aynı tür bir tedaviden sonra hidroksiüre dikkatli bir tıbbi denetim altında kullanılmalıdır. İlaca duyarlılık durumunda tedavi durdurulmalıdır.Böbrek ve karaciğer fonksiyon bozukluğu olanlarda dikkatli kullanılması önerilir.

Uyarılar:

 Gebelikte ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Hidroksiüre anne sütüne geçer.

Yan Etkileri:

 Kemik iliği depresyonu, lökopeni,trombositopeni, anemi görülebilir. Makülopapüler döküntü, yüzde eritem, periferde eritem, hiperpigmentasyon, deri ve tırnaklarda atrofi, pullanma, viyole papüler, alopesi, yüksek dozlarda uyuklama,baş ağrısı, sersemlik, dezoryantasyon, halüsinasyonlar, konvülsiyonlar,stomatit, anoreksi, bulantı, kusma, diyare, kabızlık, anormal kan sedimentasyon hızı, ateş, titreme nöbetleri ve karaciğer enzimlerinde yükselme görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri: 

Radyasyon tedavisi ve kemoterapi yukarda bildirilen yan etkileri başlatabilir. Kombinasyon tedavisi göz-ren hemen hemen her hastada total lökosit sayımı azalma göstermiştir.Trombositlerin azalması enderdir, radyasyon eritemi de ağırlaştırılabilir.Hidroksiüre serum ürik asit düzeylerini yükseltebileceğinden ürikozürik ilacın dozunun ayarlanması gerekebilir.

Doz Önerisi:

 Hydrea İle tedavi çoğunlukla aralıklı olarak yürütülür.Her 3 günde bir 80 mg/kg verilir. Eğer günlük tedavi tercih edilirse,günde bir kez kilo başına 20-30 mg verilir. Hastaların yeterli miktarda sıvı almaları sağlanmalıdır.Hydrea’nın yararını değerlendirmek için 6 hafta yeterlidir.Bununla birlikte, 4. haftadan sonra hastalıkta belirgin bir ilerleme sağlanırsa tedavi kesilmelidir. Eğer lökosit sayısı 2500/mm 3’ün ve trombosit sayısı 100.000/mm3’ün altına düşerse tedavi durdurulmalıdır.Değerler normale dö-ner dönmez tedaviye yeniden başlanmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...