Hydryllin

Hydryllin

Hydryllin nedir ne için kullanılır, Hydryllin nasıl kullanılır, Hydryllin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Difenhidramin HCI14 mg, amonyum Cl 135 mg, sodyum sitrat 57 mg/5 mL

Ambalaj:

 100 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Solunum Sistemindeki mukoz ifrazın yumuşatılıp çıkarılmasına yardım edecek faktörler bu kombinasyonda bir araya getirilmiştir. Soğuk algınlığından ileri gelen öksürüklerin tedavisinde kullanılır. alerjik nedenli öksürüklerde endikedir. Üst solunum yolları mukozasının irritasyonu yatıştırıcı bir etki gösterir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki Maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlı olanlarda, MaO inhibitörü ilaç alanlarda, dar açılı glokomda, astım nöbetlerinde,prostat hipertrofisi olgularında, prematüre ve yenidoğanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Kombinasyonun içerdiği antihistaminik madde olan difenhidramin reaksiyon yeteneğini azaltıp, uyuşukluk,dikkat refleks kaybı ve uyku oluşturduğundan araba kullananlar,yüksek ve tehlikeli yerlerde ve dikkat gerektiren aletlerle çalışanlar verilmemelidir. Santral sinir sistemini deprese eden alkol, hipnotik ve trankilizan ilaçlarla beraber kullanıldığında depresyon etkisinin şiddetlendiği unutulmamalıdır.Gebelerde fetüsü, emziren annelerde laktasyon etkileyebileceği göz önünde tutularak, böyle kişilerde kullanılmasından kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Başlıca uyuşukluk,ağız burun ve boğaz kuruluğu görülebilir. Ayrıca bazan deri döküntüleri,ışığa karşı duyarlılık, bulanık görme, iştahsızlık, hipotansiyon,idrar retansiyonu, baş ağrısı, palpitasyon gö-rülebilir. Özellikle çocuklarda yüksek dozlarda verildiğinde uykusuzluk, huzursuzluk,bulantı görülebilir. Bu yan etkiler ilacın kullanımına son verildiğinde ortadan kalkar.

İlaç Etkileşimleri:

 MaO inhibitörü,santral sinir sistemi depresanları, alkol, trankilizan ve narkotikanaljeziklerle birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde her 2-4 saatte bir 1-2 ölçek,1-5 yaş arasındaki çocuklarda her 3-4 saatte bir ½ ölçek ve 6-12 yaş arasındakiler her 3-4 saatte bir 1 ölçek.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...