Hyperium

Hyperium

Hyperium nedir ne için kullanılır, Hyperium nasıl kullanılır, Hyperium ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Rilmenidin dihidrojen fosfat

Ambalaj:

 1 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Arteriyel Hipertansiyon tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Ağır depresif durumlarda ve renal yetmezliklerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Tedavi birden kesilmemeli,doz tedricen azaltılmalıdır. Yakın geçmişinde iktus, miyokard enfarktüsü öyküsü olan hastalarda tıbbi gözetim altında uygulanmalıdır. Çocuklarda Ve gebelerde kullanılması önerilir. Emziren annelerde kullanılmamalıdır.Normal tedavi dozları geçildiğinde veya vijilansı azaltıcı etkileri bilinen diğer bazı ilaçlarla birlikte kullanıldığında araç, makinevs. kullanan kişilerin olası bir uyku haline karşı uyarılmaları gerekir.

Yan Etkileri:

 Asteni,çarpıntı, uykusuzluk, uyku hali, eforda yorgunluk, gastralji, ağız kuruluğu, diyare, deri döküntüleri, çok daha nadir olarak ekstremitelerin soğuk olması, ortostatik hipotansiyon, seksüel yakınmalar, anksiyete,depresyon, pruritus, ödem, konstipasyon, kramp, sıcak basması gibi belirtiler bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Rilmenidin etkisi kısmen antagonize olacağından, MAO inhibitörleri ve trisiklik antidepresanlarla birlikte kullanılması önerilmektedir.

Doz Önerisi:

 Önerilen doz, sabah alınmak üzere 1 mg’dir. 1 ay içinde yeterli yanıt alınamazsa, günlük doz 1 sabah, 1 akşam olmak üzere (yemeklerin başında) 2 mg’ye çıkarılabilir.Yaşlı hastalarda ve diyabetiklerde doz ayarlamasına gerek yoktur. Kreatinin klirensi 15 mL/dak’ın altına düşmedikçe böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...