Hypnomidate

Hypnomidate

Hypnomidate nedir ne için kullanılır, Hypnomidate nasıl kullanılır, Hypnomidate ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Etomidat

Ambalaj:

 20 mg/10 mLx5 ampul.

Endikasyon:

 Genel anestezinin indüksiyonu ve sürdürülmesi için kullanılır. Sürdürme, inhalasyon anesteziği kullanılmaksızın (total İV anestezi) veya düşük düzeyde inhalasyon estetiğiyle birlikte kullanımıyla olanaklıdır. Etomidat, hemodinamik parametreler üzerinde çok hafif olduğu için, özellikle kalp ameliyatlarında ve/veya kardiyak sorunlu hastalarda endikedir. Epilepsi, glokom,porfiri ve malign hipertermi öyküsü olan hastalarda etomidat anestezi ek bir risk oluşturmadan uygulanabilir.

Kontrendikasyon:

 Bilinen Bir kontrendikasyonu yoktur. Etomidata hipersensitivitesi olanlardakullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Etomidat ile indüksiyonda bazen hafif ve geçici olarak kan basıncında düşüş görülebilir (özellikle daha önce droperidol uygulanması). Gebelerde kullanılmadan önce,etomidatın yararı, olası riskler karşısında tartılmalıdır. Emziren Kadınlarla ilgili bir bilgi yoktur.

Yan Etkileri:

 Özellikle Premedikasyon için bir ilaç uygulanmadığı durumlarda bir veya birkaç kas grubunda spontan hareketler oluşabilir. Bu hareketler subkortikal disinhibisyon nedeniyledir. Bu durum, etomidat ile indüksiyondan 1-2 dakika önce düşük dozda fentanil veya diazepam verilerek önlenebilir.

Doz Önerisi:

 Etkili hipnotik dozu kg başına 0.3 mg’dir. Dolayısıyla Bir erişkinde, 4-5 dakikalık uyku için bir Ampul genellikle yeterlidir.Gerekirse bu doz vücut ağırlığına uygun olarak düzenlenebilir.Hypnomidate Yavaş olarak, damar içine enjekte edilir.Hypnomidate’ın analjezik etkisi olmadığı için enjeksiyondan 1-2 dakika önce damar içine 1-2 mL fentanil enjekte edilmesi önerilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...