Hytrin

Hytrin

Hytrin nedir ne için kullanılır, Hytrin nasıl kullanılır, Hytrin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Terazosin HCl

Ambalaj:

 2 mgx30 Tablet

: 5 mg 30 tablet.

Hytrin BP

Tedaviye Başlama Paketi

Terazosin HCl

Ambalaj:

 10 adet 2 mg’lik Tablet ve 11 adet 5 mg’lik Tablet bir arada.

Endikasyon:

 Semptomatik Selim prostat hiperplazisinin (BPH) tedavisinde endikedir. Ayrıca Hipertansiyon tedavisinde de endikedir. Tek başına veya diüretikler b adrenerjik bloker ajanlar gibi diğer antihipertansif ajanlarla birlikte kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Prazosin karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Terazosin,adrenerjik blokaj yapan diğer ajanlar gibi tedavinin ilk dozunun veya ilk birkaç dozunun ardından,kan basıncında belirgin düşüşe özellikle postural hipotansiyon ve senkop neden olabilir. Eğer senkop oluşursa, hasta yatar pozisyona getirilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır. Hastalara, terazosin ve uyku hali veya somnolans ortaya çıkabileceği de söylenmelidir.Bunlar,araba veya ağır makine kullananların dikkatli olmasını gerektirir.Potansiyel yararları anne ve fetusa karşı oluşabilecek risklerin üstün çıktığı durumlar dışında gebelikte önerilmez. Anne sütüyle atılıp atılmadığı bilinmediğinden, terazosin emziren annelere verilirken dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Asteni, flu sendromu, baş ağrısı,hipotansiyon, palpitasyonlar, postural hipotansiyon, senkop, bulantı,periferal ödem, kilo artışı, baş dönmesi, somnolans, vertigo, dispne,nazal konjesyon, rinit, görme bulanıklığı, dokunma duyusunun zayıflaması,impotans, idrar yolu enfeksiyonu, trombositopeni, atriyal fibrilasyon,priapizm, bel ağrısı görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Belirgin hipotansiyon olasılığından kaçınmak için terazosin diğer antihipertansif ilaçlarla (örneği kalsiyum antagonistleri) birlikte kullanılırken özen gösterilmelidir.Bir diüretik veya diğer bir hipertansif ajanı eklerken, dozun azaltılması veya yeniden titre edilmesi gerekli olabilir.

Doz Önerisi:

 Selim Prostat Hiperplazisi: Başlangıç Dozu, tüm hastalar için yatarken 1 mg’dir ve başlangıç dozu olarak budoz aşılmamalıdır.Hipertansiyon: Doz ve doz aralığı (12-24 saat) her hastanın kan basıncına göre ayarlanmalıdır. Başlangıç dozu, tüm hastalar için 1 mg başlama dozudur ve bu doz kesinlikle aşılmamalıdır. Genel olarak önerilen doz günde 1 kez verilen 1-5 arasındadır, bununla birlikte bazı hastalar günde 20 mg gibi yüksek dozlardan yarar gö-rebilirler.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...