İmazol

İmazol

İmazol nedir ne için kullanılır, İmazol nasıl kullanılır, İmazol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Klotrimazol 10 mg,heksamidin izetionat 2.5 mg/g

Ambalaj:

 30 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Parmak Arası mikozları, özellikle ayak mantarları, deri kıvrımlarına ait mikozlar, pitriyazis versikolor ve eritrazma endikedir.

Kontrendikasyon: 

Bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlı k gösterenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 İrritasyon ve duyarlılık reaksiyonları görüldüğünde tedaviye ara verilmelidir. Klotrimazol anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.Gebelerde kullanımında bu özelliği dikkate alınmalıdır.

Yan Etkileri:

 Eritem, yanma ve batma, deride kızarıklık, soyulma, ödem, kaşıntı, ürtiker, yanma ve deride genel irritasyon görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Antikoagülan ilaçlarla birlikte kullanıldığında antikoagülan etki artabilir.

Doz Önerisi: 

Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yıkanıp iyice kurulandıktan sonra hastalıklı bölgeye yeterli miktarda sürülerek kullanılır. İnflamasyonun aşırı olduğu olgularda, tedaviye kortikoid içeren bir preparat ile başlanır, böylece kaşıntı ve enfeksiyon artışı bastırılmış olur.Tamamen iyileşme ve tekrarı önlemek için tedavi yeterince sürdürülmesi gerekir. Bu süre Candida enfeksiyonlarında 2 hafta,dermatofitlerde 6 haftadır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...