İmpetex

İmpetex

İmpetex nedir ne için kullanılır, İmpetex nasıl kullanılır, İmpetex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

krem

Diflukortolon valerat1 mg, klorkinaldol 10 mg/g

Ambalaj:

 10 g’lik tüp.

Endikasyon: 

Topikalkortikosteroid tedavisine yanıt veren bakteri ve/veya mantarlarlaenfekte deri hastalıklarında endikedir. Ayrıca, bakteri ve mantarenfeksiyonlarına karşı profilaksi istenen enflamatuvar ve alerjikderi hastalıklarının tedavisinde de önerilir.

Kontra Endikasyon: 

Tüberkülotik, sifilitik lezyonlar veya viralhastalıklar bulunduğunda (vaccina, çiçek ve su çiçeği) kullanılmamalıdır.Canlı aşılarınuygulaması sırasında kullanılmamalıdır. Bileşimdeki maddelerekarşı duyarlığı bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar: 

Gözlerde kullanılmamalıdır.İrritasyon gö-rülürse topikal kortikosteroid uygulaması durdurulmalıdır.Kesin gerekmedikçe gebelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri: 

Vücudun%10’dan fazla bir bö-lümünde ve/veya 4 haftadan uzun bir süre uygulandığında,özellikle kapalı pansuman kullanılmaktaysa birtakım lokal yan etkilergö-rülebilir.

Doz Önerisi: 

Günde 2-3 kere ince tabaka halinde hastalıklıbölgeye sürülür. Klinik belirtilerde iyileşme gö-rülünce günde 1kez uygulama yeterli olmaktadır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...