Kalmosan

Kalmosan

Kalmosan nedir ne için kullanılır, Kalmosan nasıl kullanılır, Kalmosan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Losyon

Difenhidramin HCL 1 g, kalamin 10 gr, çinko oksit 5 g, kafur 1 g, gliserin 15 g

Ambalaj:

100 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Böcek Sokması, basit cilt tahrişlerine bağlı kaşıntı ve ağrının geçici olarak giderilmesinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki Maddelere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.MAO inhibitörü ilaç kullanan hastalarda difenhidramin kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar:

 Difenhidramin İçeren ürünler, hekim denetimi altında olmadıkça, su çiçeğinde kullanılmamalıdır. Isırgan otu tahrişi, güneş yanığı, kabarmış ve sulanmış lezyonlar, geniş vücut alanları üzerine uygulanmamalı, önerilenden daha sık kullanılmamalıdır. Yanma hissi, kızarıklık ve cilt döküntüleri oluştuğunda tedaviye son verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Topikal Kullanılan antihistaminiklerin nadiren tip 1, daha sık olarak tip IV hipersensitivite reaksiyonlarına yol açtıkları bildirilmiştir.İlacın uygulandığı alanda egzama, kaşıntı ve enflamasyon oluşur.Bu yan etkiler, ilaçla daha sonra karşılaşıldığında tekrarlar. Topikal Antihistaminik uygulamasından sonra fotosensitivite reaksiyonları görülebilir. Kafur içeren topikal ilaçların buruna sürülmesi akut kollapsa yol açar. 

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde ve 2 yaşından büyük çocuklarda, avuç içerisine yeterli miktarda dökülüp günde 4-5 kez sürülür.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...