Klavunat

Klavunat

Klavunat nedir? Klavunat ne işe yarar? Klavunat nasıl kullanılır, Klavunat ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Klavunat Film Tablet

  • Amoksisilin 500 mg
  • Potasyum klavulanat 125 mg.

Klavunat Ambalaj:

 15 film Tablet.

Klavunat Endikasyon:

 Sinüzit,tonsilit, orta kulak iltihabı; akut ve kronik bronşit, bronkopnö-moni,ampiyem, akciğer apsesi; furonkül/apseler, selülit, yara enfeksiyonları, intraabdominal sepsis gibi deri ve yumuşak doku enfeksiyonları;sistit, pyelonefrit, septik abortus, lohusa humması, pelvis enfeksiyonları, şankroid ve gonore gibi ürogenital enfeksiyonlar ve osteomiyelit,septisemi, peritonit, ameliyat sonrası enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Klavunat Kontrendikasyon:

 Penisilineaşırı duyarlığı olanlarda kontrendikedir.

Klavunat Uyarılar:

 Penisilin tedavisi uygulanan hastalarda ciddi ve hatta ölümle sonuçlanabilen anafilaktoid tipte aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Bu tip reaksiyonlar parenteral uygulamada oral uygulamaya göre daha sık görülmüştür. Böbrek fonksiyon bozukluğu olanlarda ilacın atılımı gecikirse de, bozukluk diyaliz geciktirecek kadar şiddetli değilse ilacın dozajını azaltmak gerekmez. Gebelikte sınırlı sayıda hastaya oral yoldan uygulanmışsada plasentadan kolayca geçtiğinden, zorunlu görülmedikçe gebelerde kullanılması önerilmez. Semisentetik penisilinler süte geçtiğinde emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır.

Klavunat Yan Etkileri:

 Diyare, psödomembranöz kolit, hazımsızlık, bulantı, kusma ve kandidiyazis bildirilmiştir.

Klavunat İlaç Etkileşimleri:

 Probenisid, amoksisilinin renal tübüler sekreksiyonunu azaltır. Allopürinol ve semisentetik penisilinlerin birlikte kullanımı halinde, iki ilacı birlikte alan hastalarda, tek başına semisentetik penisilin alan hastalara göre raş insidansı yükselebilir. Disülfiram ile birlikte kullanılmamalıdır.

Klavunat Doz Önerisi:

  • Klavunat Film Tablet: Yetişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda(40 kg ve bunun üzerindeki çocuklar) günde 3 kez 1 Tablet (8 saatte 1 Tablet) şeklindedir.Hekim kontrolü olmaksızın tedavi 14 günden fazla sürdürülmelidir.
  • Klavunat Oral Süspansiyon: Klavunat Yemek zamanına bağlı olmaksızın iyi absorbe edilir.
  • Pediatrik süspansiyon: 9 ay 2 yaş (7-12 kg) günde 3 kez yarım ölçek (2.5 mL) kullanılır. ağır enfeksiyonlarda doz artırılabilir.2-7 yaş (12-25 kg) çocuklarda günde 3 kez bir ölçek (5 mL) kullanılır.
  • Fort süspansiyon: 7-12 yaş arası (25-40 kg) çocuklara günde 3 kez bir ölçek (5 mL) kullanılır.
  • Ağır enfeksiyonlarda doz iki katına çıkarılabilir.
  • Hekim kontrolü olmaksızın tedavi 14 günden fazla sürdürülmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...