Klorhex

Klorhex

Klorhex nedir ne için kullanılır, Klorhex nasıl kullanılır, Klorhex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Gargara

Klorheksidin glukonat‰2

Ambalaj: 200 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Dental plakların oluşmasını önlemede profilaktik olarak;diş hekimliği işlemlerinde ve ayrıca her türlü operasyon öncesi ağız antiseptik ortam yaratmak amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Klorheksidine karşı duyarlı gösterenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalı; 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda doktor tavsiyesiyle kullanılmalıdır.Yalnızca ağız içinde kullanılır, gözler ve kulaklar ile temas ettirilmesi neden kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Klorheksidin ağız içinde, dil ve diş üzerinde renk değişikliklerine neden olabilir. Ender de olsa, bazı hastalarda klorheksidin ile tedavi sırasında tat almada değişiklikler oluşabilir.

Doz Önerisi:

 Klorhex Gargara: Günde iki kez, dişleri fırçaladıktan sonra 30 saniye 1 dakika süreyle 10-15 mL (1 yemek kaşığı) kadar ağza alınarak ağız çalkalanır. Kullanıldıktan sonra yarım saat süresince ağız su ile çalkalamak malıdır. Protezlerin temizliği için, protezler günde iki kez 1-2 dakika Klorhex Gargara İçinde bırakılır.Klorhex Oral Sprey: Sabah ve akşam bir defada 5-6 kez püskürtmek suretiyle kullanılır. Kullanıldıktan sonra 30 dakika boyunca bir şey yiyip içilmesi önerilir. Kullanımdan sonra ağız su ile çalkalanmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...