KlovireksL

KlovireksL

KlovireksL nedir ne için kullanılır, KlovireksL nasıl kullanılır, KlovireksL ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IV

Asiklovir

Ambalaj:

 250 mgx1 flakon.

Endikasyon:

 Bağışıklık sorunu olan veya olmayan kişilerde ilk ve tekrarlayan Herpes Genitalis enfeksiyonların tedavi ve profilaksisi; bağışıklık sorunu olan kişilerde Herpes simplex (mukokutanöz)enfeksiyonların tedavi ve profilaksisi; bağışıklık sorunu olan ya da enfeksiyon ve komplikasyonları açısından risk altında bulunan çocukların Varicella zoster enfeksiyonu tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Asiklovirekarşı aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelikte ancak elde edilecek yararların bilinmeyenolası risklerden daha fazla olduğuna inanılan durumlarda kullanılmalıdır.Anne sütüne düşük konsantrasyonlarda geçtiğinden emziren annelere uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Deri döküntüleri,bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, baş dönmesi, konfüzyon, halüsinasyonlar,somnolans, baş ağrısı ve halsizlik görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Probenesid,sistemik olarak uygulanan asiklovirin ortalama yarılanma süresini artırır.

Doz Önerisi:

 Bağışıklık mekanizması zayıflamış hastalarda göz-rülen mukozal ve kutaneal Herpes simpleks(HSV I ve HSV II) enfeksiyonlarında 8 saat arayla erişkinlerde 5-10 mg/kg dozda 7-10 gün süreyle; 12 yaşından küçük çocuklarda 250 mg/m2 dozda 7 gün süreyle. Ciddi seyreden herpes genitalis başlangıç evresinde 8 saat arayla erişkinlerde 5 mg/kg dozda 5 gün süreyle; 12 yaşından küçük çocuklarda 250 mg/m2 dozda 5 gün süreyle.Herpes simplex ensefalitinde 8 saat arayla erişkinlerde ve çocuklarda 10 mg/kg dozda 10 gün süreyle. Bağışıklık mekanizması zayıflamış hastalarda gö-rülen Varicella Zoster Enfeksiyonunda 8 saat arayla 10 mg/kg dozda 7gün süreyle. Yenidoğanlardaki dissemine HSV tedavisinde 8 saatarayla 10 mg/kg dozda 10-14 gün süreyle.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...