Kompensan

Kompensan

Kompensan nedir ne için kullanılır, Kompensan nasıl kullanılır, Kompensan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Dihidroksi Alüminyum Sodyum karbonat 340 mg

Ambalaj:

 24 ve 60 tablet.

Endikasyon:

 Hiperasidite İle Kendini gösteren mide rahatsızlıklarının (mide yanması, aside bağlı hazımsızlık, mide ekşimesi) semptomatik olarak giderilmesinde endikedir. Ayrıca mide ve duodenum ülserleriyle birlikte olan hiperasiditeninve reflü özofajitinin tedavisinde kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Bu ilacakarşı aşırı hassasiyeti bilinenlerde kontrendikedir. Böbrek harabiyeti olanlarda ve tuz diyeti yapanlarda kullanılmamalıdır. Hipofosfatemi Hastalar tarafından kullanımı alüminyum tuzlarının fosfat bağlayıcı etkileri nedeniyle kontrendikedir.

Uyarılar:

 Uzun süreli kullanımında hipofosfatemi,anoreksi, bitkinlik, kas güçsüzlüğü ve osteomalaziye sebep olabilir.Gebe ve emziren annelerde ancak kesin olarak gerekliyse kullanılmalıdır.12 yaşından küçük çocuklarda kullanımı önerilmez. Kronik böbrek fonksiyon yetmezliği olan hastalarda hipoalbüminemi oluşabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Yan Etkileri:

 Yüksek dozlarda ve bağırsak motilitesi azalmış, dehidratasyonlu veya sıvı kısıtlaması olan hastalarda konstipasyon bildirilmiştir. Böbrek yetmezliği olan hastalarda sistemik alüminyum yan etkileri (mizaç değişmeleri ve alışılmışın dışında yorgunluk gibi) görülebilir. Uzun süreli yüksek doz kullanım, asit baz dengesinde bozulmaya yol açabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Beraberceverildiklerinde tetrasiklin antibiyotiklerinin emilimini azaltabilir.

Doz Önerisi:

 Önerilen doz günde 4 kez 1-2 Tablettir.Günde sekiz Tablet tedavi etkisi için yeterlidir.Daha fazla alınmasına gerek yoktur.Tabletler İyice çiğnenmeli ve sonra yutulmalıdır. Çiğnenmeden bütün olarak yutulması, istenen etkiyi büyük ölçüde azaltır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...