Kongest

Kongest

Kongest nedir ne için kullanılır, Kongest nasıl kullanılır, Kongest ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Parasetamol 300 mg, fenilefrin 5 mg, klorfeniramin maleat 2 mg

Ambalaj:

 30 tablet.

Endikasyon:

 Soğuk Algınlığı ve gripte ortaya çıkan semptomların giderilmesinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Etkin maddelerden birine karşı aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir

Uyarılar:

 Karaciğer fonksiyon bozukluğu ve/veya ağır böbrek yetmezliği olanlarda, prostat hipertrofisine bağlı idrar retansiyonu bulunanlarda, glokomlu larda, psikozlu hastalarda, baş dönmesi ve sedasyon riski nedeniyle yaşlılarda ve ortostatik hipotansiyona eğilimi bulunanlar kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Doktor tavsiyesi olmadan, gebe veya emziren kadınlarda kullanılmamalıdır. Klorfeniramin maleat bağlı sedasyon riski nedeniyle, dikkat gerektiren işlerde çalışanlarda ve/veya tehlikeli olabilecek araç ve makine kullananlarda çok dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Deri döküntüleri, baş dönmesi, bulanık görme, bulantı,kusma, kabızlık, karın ağrısı, terleme, ağız kuruluğu, miksiyon güçlüğü, sedasyon,özellikle çocuklarda sinirlilik görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antihistaminiklerin, alkol ve antidepresanlar ile birlikte kullanılmaları önerilmez. MAO inhibitörleri, antihistaminikler ile birlikte kullanılmamalıdır. Antiepileptikler, barbitüratlar, trisiklik antidepresanlar ve alkol, parasetamol yarılanma süresinin uzamasına ve toksisitesinin artmasına neden olabilir. Antikonvülsanlar ve steroid yapılıoral kontraseptifler uzun süre kullanıldığında, karaciğer enzimleriniindükleyerek, parasetamolün terapötik düzeye ulaşmasını engelleyebilirler.Metoklopramid, parasetamolünemilimini hızlandırabilir.

Doz Önerisi: 

Kongest Tablet: Erişkinlere günde 3-4 kez 1-2 tablet verilir.

Kongest Forte Tablet: Erişkinlere günde 3-4 kez 1 tablet verilir.

Kongest Pediatrik Şurup: 4-6 saat arayla olmak üzere, 6 ay 1 yaş arası çocuklara¼ ölçek, 1-3 yaş arası çocuklara ½-1 ölçek, 3-6 yaş arası çocuklara 1-2 ölçek,6-12 yaş arası çocuklara 2 ölçek, erişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklara ile 2-3 ölçek.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...