Kontil

Kontil

Kontil nedir ne için kullanılır, Kontil nasıl kullanılır, Kontil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Süspansiyon

Ambalaj:

 250 mg/5 mL x 15 mL’lik şişe.

Kontil

Çiğneme Tableti

Pirantel pamoat

Ambalaj:

 250 mgx6 tablet

Endikasyon:

 Antihelmintik olarak Ascarislumbricoides, Enterobius vermicularis, Ancylostoma duodenale veNecator americanusenfestasyonlarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Karaciğer bozukluklarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Gebelerde kullanımı hakkında kesin bilgi yoktur. 2 yaşından küçüklerin tedavisinde relatif yarar/risk göz önünde bulundurularak kullanılmalıdır. 

Yan Etkileri:

 Nadiren iştahsızlık, bulantı,kusma, mide ağrısı, karın krampları, ishal, geçici SGOT yükselmeleri,baş ağrısı, baş dönmesi, uykusuzluk, ciltte döküntüler meydana gelebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Birbirlerinin etkilerini yok etme olasılığı nedeniyle, piperazin ile birlikte kullanılmamalıdır.Heksametonyum pirantel bağırsaklar üzerindeki aktivitesini bloke eder.

Doz Önerisi:

 Tek dozda ve kilo başına 10 mg hesabıyla: 75 kiloyu aşan erişkinlere 1 g, 75 kiloya kadar olanlara 750 mg; 6-12 yaşlarındaki çocuklara 500 mg; 2-6 yaşlarındaki çocuklara 250 mg verilir.Günlük doz 1 g’yi aşmamalıdır.Günün herhangi bir saatinde yemeklerden önce yada sonra uygulanabilir. Oksiyüriaziste, parazitik-sin şekilde ortadan kaldırmak için, bütün aileyi kapsayan bir tedavi önerilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...