Kreon

Kreon

Kreon nedir ne için kullanılır, Kreon nasıl kullanılır, Kreon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Pankreatin 300 mg(lipaz 8000 FİP Ü, amilaz 9000 FİP Ü, proteaz 450 FİP Ü)

Ambalaj:

 20 kapsül.

Kreon 25000

Kapsül

Pankreatin 300 mg(lipaz 25000 FİP Ü, amilaz 18000 FİP Ü, proteaz 1000 FİP Ü)

Ambalaj:

 50 ve 100 kapsül.

Endikasyon:

 Kronik Pankreatitis sindirim yetersizliği, kronik taşlı kolesistiti,kistik fibrozis ve karaciğer sirozunda endikedir.Mide rezeksiyonları ndan sonra ve pankreas ameliyatlarından sonra enzim takviyesinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Akut pankreatitis başlangıç devrelerinde ve proteinlere duyarlı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 aşırı duyarlılık oluştuğunda ilaç kesilmeli ve semptomatik olarak tedavi edilmelidir.Gebelikte kesin gerekmedikçe kullanılmamalıdır.Emzirme döneminde ilaçların genelde anne sütü içinde atıldıkları göz önünde tutulmalıdır.

Yan Etkileri:

 Az rastlanan alerjik tipteki reaksiyonlar ve yüksek dozda hiperürikozüri ve hiperürisemiye rastlanabilir.

Doz Önerisi:

 Kreon Kapsül: Yemeklerle birlikte 1 Kapsül alınır. Özel durumlarda pankreas enzimlerinin yetersizliği derecesine göre ayarlanır.Bebeklerde muko-visidozda 1-2 Kapsül; stearate sayısına göre 4 kapsüle kadar çıkılabilir. 5 yaşa kadar çocuklarda 2-4 Kapsül,5-10 yaş arası çocuklarda 4-6 Kapsül ve 10 yaş üstü çocuklarda 6-8 Kapsüldür.

Kreon 25000 Kapsül:

 Pozoloji, ayrı ayrı her bir hastanın ihtiyacına göre belirlenir ve aynı zamanda hastalığın seviyesine ve gıda içeriğine göre tespit edilir. Toplam gozun yarısının veya üçte birinin yemeğe başlarken ve kalanın ise yemek sırasında alınması önerilmektedir. Kapsüller, öğün aralarında yeterli miktarda sıvı ile çiğnenmeden bütün olarak yutulmalıdır. Kapsülü yutmakta güçlük çekenler (yaşlılar ve çocuklar) için kapsül dikkatlice açılır, minimikrosfer çiğneme gerektirmeyen püre kıvamındaki bir yiyeceğe (pH<5.0) eklenebilir veya sıvı ile yutulabilir. Yiyecek veya sıvı ile karıştırılan minimikrosfer saklanmamalı, hemen kullanılmalıdır.Kistik Fibrozis Pozoloji: Pankreas enzim replasman tedavisi için, vücut ağırlığı bazındaki enzim doz uygulamasına dört yaşından küçük çocuklarda 1.000 lipaz ünite/kg/öğün dozla, dört yaşın üzerindeki kişilerde ise 500 lipaz ünite/kg/öğün dozla başlanmalıdır. Dozaj, hastalığın şiddetine,steatore kontrolüne ve iyi beslenmenin devamına bağlı olarak ayarlanmalıdır.Hastaların büyük bölümünde, 10 000 U/kg vücut ağırlığı/gün dozu aşılmamalıdır.Diğer Ekzokrin Pankreatik Yetmezliklerinde Pozoloji: Dozaj, sindirim bozukluğu cemal absorpsiyonun derecesine, diyetteki yağ içeriğine ve her bir preparatın lipaz etkinliğine göre, her hastanın ihtiyacına göre belirlenmelidir. Genel Başlangıç dozajı 10000-20000 lipaz ünite/ana veya ara öğündür. Ana veya ara öğünlerle birlikte alınan kapsül sayısı ya da kapsül dozu, steatore minimum düzeye indiren ve iyi beslenme durumunu koruyan dozun ölçülmesiyle belirlenmelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...