Kuiflex

Kuiflex

Kuiflex nedir ne için kullanılır, Kuiflex nasıl kullanılır, Kuiflex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Fenprobamat 200 mg,parasetamol 200 mg

Ambalaj:

 40 draje.

Endikasyon:

 Kas iskelet sistemi hastalıklarında: Eklem Romatizması, diskopatiler, spondiloartroz, lumbago, siyatalji ve tortikolise bağlı kas ağrılarında; burkulma ve benzeri travmalara bağlı ağrılarda.Nörolojide: Hemipleji, parapleji, multipl skleroz ve serebral paralizide görülen kas spastisitesinde.Psikiyatride: Stres, aşırı yorgunluk gibi durumlarda elektroşok tedavisi öncesinde.Diş hekimliğinde: Diş çekiminden önce ve ağrılı çene kontraksiyonlarının kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Myastenia Gravisli hastalarla gebe kadınlara ve emziren annelere verilmemelidir.

Uyarılar:

 Fizik gücü ve mental uyanıklık azaltabileceği için, tedavi görenlerin motorlu araç kullanmaları gerekir.

Yan Etkileri:

 -Seyrekolarak alerjik deri döküntüleri ve fenprobamat bağlı olarak en çok uyuşukluk, mide bulantısı, ishal, parestezi, halsizlik görülebilir.Ayrıca baş ağrısı, baş dönmesi, heyecan ve görme bozukluğu da ortaya çıkabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Santral sinir sistemi depresanları, alkol ve psikotrop ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlere günde 3 kez 2 draje, ağrının fazla olduğu durumlarda günde 4 kez 2 draje tok karnına verilir. Çocuklara Ve şikayeti hafif olan yetişkinlere günde 3 kez 1 draje verilebilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...