Largopen

Largopen

Largopen nedir ne için kullanılır, Largopen nasıl kullanılır, Largopen ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Largopen Flakon IM/IV

Amoksisilin

Largopen Ambalaj:

  • 500 mgx1 flakon ve 2 mL'lik çözücü Ampul
  • 1 gx1 flakon ve 4 mL lik çözücü Ampul.

Largopen Endikasyon:

Duyarlı Mikroorganizmaların etken olduğu tonsillit, orta kulak iltihabı,sinüzit, farenjit, akut ve kronik bronşit, pnömoni gibi üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları; sistit, üretrit, piyelonefrit, adneksit, puerperal enfeksiyonlar, septik abortus, gonore, prostatit gibi ürogenital sistem enfeksiyonları; selülit, apse, impetigo, akne gibi deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ile sepsis ve bakteriyel menenjitin tedavisinde endikedir.

Largopen Kontrendikasyon:

Penisilinalerjisi olanlarda kontrendikedir.

Largopen Uyarılar:

Penisilin tedavisi uygulanan hastalarda ciddi hatta ölümle sonuçlanabilen anafilaktik aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Gebelikte güvenirliği henüz kesinlik kazanmamıştır.Amoksisilin süte az miktarda geçer, emziren annelerde kullanıldığından bu özelliği unutulmamalıdır.

Largopen Yan Etkileri:

Alerjik Reaksiyonlar görülebilir. Bulantı kusma ve diyare, eritematöz makülopapüler döküntüler ve ürtiker görülebilir. Penisilinlerletedavi sırasında anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura,eozinofili, lökopeni ve agranülositoz bildirilmiştir. Seyrek Olarak geri dönüşlü hiperaktivite, ajitasyon, anksiyete, uykusuzluk,konfüzyon, davranış bozuklukları ve/veya sersemlik hali kaydedilmiştir.

Largopen İlaç Etkileşimleri:

Amoksisilin,digoksin veya allopurinol ile birlikte kullanıldığında bu ilaçların absorpsiyon larını artırabilir. Allopurinol İle beraber alındığında ciltte kızarıklıkların oluşması insidansı artar.Kumarin ile kullanılması halinde amoksisilinin kan düzeyi yükselir.

Largopen Doz Önerisi:

  • Orta derecede şiddetli üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları ve ürogenital sistem enfeksiyonlarında 12 saat ara ile 500-1000 mg uygulanır.
  • Daha şiddetli enfeksiyonlarda 6 saatte bir 1 g IV enjeksiyon (3-4 dakika) veya IV enfüzyon (30 dakika) şeklinde uygulanır.
  • Daha ağır enfeksiyonlarda doz yükseltilebilir. A grubu beta hemolitik streptokoklarla oluşan enfeksiyonlarda akut romatizmal atak veya akut glomerülonefrit oluşmasını önleyebilmek için tedavi en az 10 gün sürdürülmelidir. Gonore,akut, komplike olmayan anogenital ve üretral enfeksiyonlarda 3 g'lik tek bir doz olarak uygulanır.
  • Diğer enfeksiyonların tedavisinde, hasta asemptomatik hale geldikten sonra 48-72 saat daha tedaviye devam edilmelidir.
  • 2-10 yaş arası çocuklarda 50-100 mg kg günlük doz ikiye bölünerek uygulanır.
  • Menenjit Tedavisinde doz 200-400 mg kg gün e kadar yükseltilebilir.
  • Septisemi Tedavisinde 150-200 mg kg gün olan doz en az üç gün IV uygulandıktan sonra 3-4 saatte bir IM uygulama ile tedavi sürdürülür.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...