LhRH Ferring

LhRH Ferring

LhRH Ferring nedir ne için kullanılır, LhRH Ferring nasıl kullanılır, LhRH Ferring ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjeksiyon Çözeltisi

Gonadorelin asetat

Ambalaj:

 0.1 mg/1 mLx1 ampul.

Endikasyon:

 Tek doz uygulanır mı: Periferden kaynaklanan gonad disfonksiyonları ve santral sinir sisteminin neden olduğu disfonksiyonları(hipotalamik veya hipofizer yetersizlik) birbirinden ayırmak için kullanılır.Uygulamanın Tekrarlanması: Hipofiz ve hipotalamustan kaynaklanan disfonksiyonları birbirinden ayırmak için (endojen gonadorelin yetersizliğine veya yokluğuna bağlı, sırasıyla primer veya sekonder“hipotalamik” amenore ve hipogonadotropik hipogonadizm).Tümörlerin teşhisi: Tümörlerile hipotalamus ve hipofiz bezi fonksiyonunun bozulması, bu tip lokal tümörlerin tedavisi sırasında gözlemde bulunmak.

Kontrendikasyon:

 Gebelikte şiddet edebilecek bir olgusu olan kadınlarda(örn. hipofiz prolaktinoma), gonadorelin aşırı duyarlılığı olanlarda, hipotalamik nedene bağlı olmayan over kistleri veya anovulasyonda, hormona bağlı tümörler gibi üreme hormonları (estrojenve projestinler) ile kö-tüleşebilecek herhangi bir olguda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olanlarda gonadorelin etkisi daha uzun süreli ve daha fazla olabilir.Emziren annelerde kullanılmamalıdır.Tedavi sadece uzman hekimler tarafından yapılabilir.

Yan Etkileri:

 Gonadorelin ile teşhise yönelik veya tedavi amaçlı uygulama sırasında hiçbir önemli yan etki görülmemiştir.Gonadorelin ile sadece pulsatil tedavi sırasında çok ender olarak anafilaktik şok görülmüştür.

Doz Önerisi:

 Teşhis için, İV yoldan tek doz olarak 25 mg veya 100 mg uygulanır. Birkaç saat sonra stimülasyon tekrarlanabilir veya bir pulsatil enfüzyon yapılabilir.LhRH kısa süreli test: Erişkinlerde 100mg gonadorelin İV bolus enjeksiyonu(1 Ampul LhRH Ferring), çocuklarda vücut yüzey alanının her m2’için 60 mg gonadorelin İV bolus enjeksiyonu.En az ¼ LhRH Ferring ampule karşılık gelen 25mg gonadorelin verilmelidir.LhRH uzun süreli test: Eğer kısa testten alınan yanıt net değilse veya hipofiz bezinin involüsyonu uzun süre devam ediyorsa gonadotropin salgılanmasını uyarmak üzere uygulamanın tekrar gerekebilir (birkaç gün, birkaç saat arayla hipofiz bezinin stimülasyonu gerekebilir).LhRH testi için talimat: Bazal LH ve FSH değerleri tayini için 2 mL kan alınması; daha sonra IV 25-100 mg LhRH bolus enjeksiyonu;30 dakika sonra ayrıca gerekirse 60, 90, 120 dakika sonra 2 mL kandaha alınır. RadioİmmunoAssay ile serumda LH ve FSH belirlenir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...