Libavit B6

Libavit B6

Libavit B6 nedir ne için kullanılır, Libavit B6 nasıl kullanılır, Libavit B6 ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

B6 Vitamini

Ambalaj:

 200 mg/2 mL x 3 ampul.

Endikasyon:

 B6 Vitamini, diyetle yetersiz alınma, izoniazid, oral kontraseptifler gibi ilaçların uzun süreli kullanılmasına bağlı olarak ortaya çıkan eksiklikler veya B6 Vitamini tedavisine yanıt veren anemi gibi metabolik bozukluklarda ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Piridoksine aşırı duyarlı kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelik ve laktasyon döneminde vücudun piridoksin gereksinimi artmaktadır. Ancak her iki dönemdede dikkatle ve günlük diyetle alınabilen miktarlar aşılmadan verilmelidir.Piridoksin prolaktin supresyonu yaparak laktasyonu inhibe edebilir.

Yan Etkileri:

 Piridoksin uzun süreli tedavide duyusal nöropatik semptomlara, dokunma, ısı ve titreşim duyumlarında azalmaya, paresteziye,uyuklama haline ve düşük serum folik asit düzeylerine neden olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Levodopa Tedavisi alan hastalar, günde 5 mg’den fazla piridoksin içeren vitamin suplementasyonu larından kaçınmalıdır. Piridoksin levodopa nın tedavi edici etkisini geri çevirmek nedir. Ancak, tedaviye bir dopadekarboksilazinhibitö-rü (karbidopa gibi) eklenmesi piridoksin antagonisti etkisini engelleyebilir. Piridoksin fenitoin ile eşzamanlı verilmesi, fenitoin serum düzeylerinin düşmesine neden olur.

Doz Önerisi:

 Günlük doz, her gün veya gün aşırı IM olarak uygulanan 1.2 Ampuldür.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...