Liberate

Liberate

Liberate nedir ne için kullanılır, Liberate nasıl kullanılır, Liberate ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Faktör -VıII

Ambalaj:

 350 IU 1 Flakon ve 1 enjeksiyonluk su ampulü.

End.:

 Faktör VIII eksikliği bulunan (hemofili A) hastalarda kanamaların tedavisinde ve önlenmesinde, ayrıca faktör VIII eksikliği bulunan (hemofili A)ve daha önce tedavi görsün görmesin, faktör VIII inhibitörü olmayan hastalara yapılan cerrahi girişimlerde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Ağır hemofili hastalarının %10-20’sinde görülen ve güçlü tepki veren tipte faktör inhibitörü varlığı bir kontrendikasyon oluşturur.Bununla birlikte hemofili uzman bir hekim denetiminde istisnai olarak kullanılabilir.

Uyarılar:

 Faktör VıII ile hemofili tedavisi bir uzman hekim tarafından yapılmalıdır.Bir alerjik ya da anafilaktik reaksiyon gelişiminde,hemen uygulamaya son verilmelidir. Eğer şok gelişirse, semptomatik tedavi başlatılmalıdır. HemofiliA, hemen hemen sadece erkeklerde görülen bir hastalıktır. Bunun için gebelerde faktör VıII’in güvenirliği kontrollü olarak denenmemiştir. Kesin gerekmedikçe gebelerde ve laktasyon döneminde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Alerjik ve anafilaktik reaksiyonlar ender görülür. Pruritus, yaygın ürtiker, gö-ğüste daralma, hırıltı,hipotansiyon gibi başlangıç belirtileri ortaya çıktığında, uygulama hemen durdurulmalıdır. Şokta, uygun tedaviye hemen başlanmalıdır.Çok ender olarak vücut ısısında artış gö-rülebilir.

Doz Önerisi:

 Sadece intravenöz yolla kullanılır. Herhangi bir uygulama için gereken doz hastanın hemofilik durumuna ve tedavinin amacına bağlıdır.Genel bir uygulama olarak, aktif kanama olmayan hastalara 8 saatte bir 8-10 IU/kg’lik minimum bir doz verilmesi düşünülmelidir. Büyük kanamaların tedavisinde ya da bir cerrahi girişime hazırlık için bu doz 20-50 IU/kg olarak verilebilir. Bu tür durumlarda plazma faktör VIII düzeylerinin izlenmesi önerilmektedir. Çocuklarda ortalama olarak 1 IU/kg’lik doz, 1.5-2.0 IU/100 mL plazma düzeyinde artış oluşturur.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...