Librax

Librax

Librax nedir ne için kullanılır, Librax nasıl kullanılır, Librax ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Klordiazepoksit 5 mg, klidinyum bromür 2.5 mg.

Ambalaj:

 40 ve 100 draje.

Endikasyon:

 Mide ve duodenum ülserleri, irritabl kolon, spastik kolon, mukuslu kolit, akut enterokolit, akut gastrit,kronik gastrit, gastroduodenitis, gastrointestinal sistem hipermotilitesi,hipersekresyonu, biliyer diskinezi, üreter spazmı ve diskinezisi,mesane tenezmi ve irritabl mesane sendromunda endikedir.

Kontrendikasyon:

 Duyarlı Kişilerde, glokomda, benign prostat hipertrofisinde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Hastaların tedavi sırasında alkollü içki kullanımından kaçınmaları gerekir. Kullanılış tarzına, alınan miktara ve hastanın duyarlılığına göre, reaksiyon kapasitesi üzerinde etkili olabileceğinden, araç kullanımından kaçınılmalıdır.Genelde ilacın ani olarak kesilmesinden kaçınılmalı ve kademeli olarak azaltılmalıdır. Minör trankilizan ilaçların gebeliğin ilk trimesterinde kullanımından, konjenital malformasyon riskini artırdığı düşünülerek kaçınılmalıdır.Laktasyon inhibisyonu yapabilir.

Yan Etkileri:

 Ağız kuruluğu,kabızlık ve idrar tutukluğu yapabilir. Tedavinin başlangıcında özellikle yaşlılarda uyku hali ve kaslarda gevşeme yapabilir. Ayrıca Makülopapüler döküntüler, kaşıntı gibi cilt reaksiyonları ve akomodasyon bozuklukları yapabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer psikotrop ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Nöromüsküler kas gevşeticiler(kürarizan ilaçlar, miyorelaksanlar), SSS depresanları (özellikle nöroleptikler) ile birlikte kullanımı etki ve yan etkilerin şiddetlenmesi yol açabilir. Çok nadir olmakla birlikte, oral antikoagülan kullanan hastalarda pıhtılaşma üzerine değişik etkiler yapabilmektedir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz 3-4 kez 1-2 drajedir.Yemeklerden ve yatmadan önce bir miktar sıvıyla alınmalıdır. Yaşlı Ve bitkin hastalarda tedaviye günde 1-2 draje ile başlanmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...