Libkol

Libkol

Libkol nedir ne için kullanılır, Libkol nasıl kullanılır, Libkol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Klordiazepoksit 5 mg, pipenzolat bromür 2.5 mg

Ambalaj:

 50 tablet.

Endikasyon:

 Fonksiyonelveya organik gastrointestinal yakınmalarda, peptik ülser tedavisindeyardımcı olarak, hiperasidite, hipersekresyon, kronik gastrit ve gastrointestinal hipermotilite durumlarında, biliyer diskinezi lerde,irritabl kolon, mukus kolitler ve akut enterokolitlerde, genitoürinersistem spazmı ve diskinezileri, dismenore ve premenstrüel yakınmalardaendikedir.

Kontrendikasyon:

 Pipenzolat bromürün antikolinerjik etkisi nedeniyleglokomlularda, benign prostat hipertrofisi olanlarda kullanılmaz.Klordiazepoksiteve pipenzolat bromüre aşırı duyarlılığı olanlara verilmez.

Uyarılar:

 Libkol alan hastaların alkol ve diğer santral sinir sistemi depresanları alımlarında dikkatli olmaları gerekir. Ruhsal canlılık ve dikkat isteyen alet ve araç kullanımında özel bir dikkat gösterilmesi gerekir. Klordiazepoksit alan hastalarda fizik ve psişik bağımlılık çok ender görülürse de alışkanlığa eğilimi olanların dikkat etmeleri önerilir. Benzodiazepinlerin gebeliğin ilk üç ayında kullanılması sakıncalıdır.Ayrıca emziren annelerin kullanmaması gerekir.

Yan Etkileri:

 Bazı hastalarda uyuşukluk,ataksi, konfüzyon, deri döküntüleri, ödem, menstrüel anormallikler,bulantı ve kabızlık, libido azalması görülebilir. Agranülositoz,sarılık ve hepatik disfonksiyon tarif edilmiştir. Antikolinerjik Etkiden dolayı ağız kuruluğu, görme bulanıklığı, idrar sıklığı ve konstipasyon olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Libkol Kullanımı sırasında diğer psikotroplar alınmamalıdır. Özellikle MAO inhibitörleri ve fenotiyazin beraberce kullanımında çok dikkatli olunmalıdır.

Doz Önerisi:

 Doz hastaya ve gereksinime göre ayarlanmalıdır. Erişkinler için alışılmış doz, günde 3-4 kez 1 veya 2 Tablettir.Yemeklerden Önce ve yatarken alınmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...