Lidanil

Lidanil

Lidanil nedir ne için kullanılır, Lidanil nasıl kullanılır, Lidanil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Mezoridazin

Ambalaj:

 5 mg x 20 draje.

Endikasyon:

 Anksiyete Halleri, psikosomatik bozukluklar, psikonevroz, kronik beyin sendromu,mental yetmezlik ve alkol tedavisinde görülen anksiyete, fobi,depresif anksiyete, gerilim, ruhi huzursuzluk, psikomotor ajitasyon ve hiperaktivite, eksitabilite, agresivite ve ruhi bozuklukların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Koma durumlarıveya ciddi SSS depresyonu, diğer fenotiyazinlere karşı aşırı duyarlıkveya kan diskrazisi durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Araç ve makine kullanırken hastanın refleksleri zayıflatabilir. İdrar tutukluğu ve glokomda dikkatle kullanılmalıdır. Gebelik ve emzirme dönemlerinde zorunluluk olmadıkça kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Uyku hali,uyuşukluk, ağız kuruması, bulanık görme, taşikardi, hipotansiyon,baş dönmesi, idrar tutukluğu, ejakülasyon inhibisyonu, bulantı,kusma, alerjik deri reaksiyonları, ışığa duyarlılık bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Analjezik,hipnotik, antihistaminik, narkotik analjeziklerin, diğer psikotrop bileşiklerin ve alkolün merkezi etkilerini artırır. Mezoridazin,antiadrenerjik etkiye sahiptir, bu nedenle adrenerjik vazokonstriktörler etkileriyle çatışabilir. Hipotansif durumların tedavisi için,anjiyotensin önerilir, adrenalin ve benzerlerinden dikkatle sakınılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Günde 5-15 mg (1-3 draje) yemeklerden sonra alınmalıdır.Doz günde 6 drajeye kadar yükseltilebilir. 4-12 yaşlarındaki çocuklara günde maksimum 3 drajeye kadar güvenle verilebilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...